Utorak, 7. svibnja 2024.

Država odobrila 6,7 milijuna kuna pomoći za štetu od tuče koja je pogodila koprivničko-križevačko područje

Poljoprivrednici s područja Koprivničko-križevačke županije dobit će 6,7 milijuna kuna pomoći Vlade Republike Hrvatske.

Iz Službe ureda župana poručili su da će poljoprivrednici sredstva dobiti zbog tuče koja je prouzročila veliku štetu na poljoprivrednim usjevima, ali i na komunalnoj i prometnoj infrastrukturi.

Darko Koren, koprivničko-križevački župan, potpisao je s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković sporazum o pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na poljoprivredi Koprivničko-križevačke županije. Sredstva za saniranje posljedica tuče Vlada je osigurala i za Varaždinsku, Međimursku, Krapinsko-zagorsku, Zagrebačku i Karlovačku županiju.

– Kako bi pomogla poljoprivrednicima, Koprivničko-križevačka županija objavila je javni poziv za potpore male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče, koji je bio namijenjen poljoprivrednicima s područja općina Gola, Drnje, Đelekovec, Legrad, Peteranec, Koprivnički Ivanec i Rasinja koji su prijavili štetu od tuče, a nemaju osigurane usjeve – istaknuli su u Službi ureda župana.

Kao što je istaknuto na sjednici županijskog Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, prihvaćena su konačna izvješća općinskih povjerenstava za procjenu šteta od prirodnih nepogoda u ukupnom iznosu od gotovo 30.000 kuna.

Spomenimo da će se dobivena sredstva kroz zaključke rasporediti isključivo poljoprivrednicima koji su se prijavili na spomenuti javni poziv.

zatvori