Petak, 26. travnja 2024.

[3. HNL SJEVER] Polet i Radnik u utrci za titulu jesenskog prvaka, zadnji Virovci i Koprivničanci željni bodova (i zimske pauze)

Završava jesenski dio natjecanja u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Sjever, ovog vikenda igra se 14. kolo.

U pretposljednjem kolu igranom proteklog vikenda županijski predstavnici nisu briljirali – Radnik iz Križevaca koji je ujedno i veliki kandidat za osvajanje titule jesenskog prvaka remizirao je s Rudarom, dok je Koprivnica koja je ponovno na začelju tablice izgubila od Varteksa, a Podravac iz Virja koji je pretposljednji poražen je pak protiv Virovitice.

Novo kolo Radniku donosi borbu za već spomenutu titulu prvaka jeseni, a u Križevce dolazi Podravina. Jasno je da se Križevčani nadaju punom plijenu i golijadi što im je i potrebno za osvajanje prvog mjesta s obzirom na to da su trenutno drugi i dijele isti broj bodova, njih 30, s prvim Poletom koji ima bolju gol razliku – kod Poleta ona tako iznosi +23, a kod Radnika +19. Podravina se pak nalazi na osmom mjestu tablice i u 13 kola je osvojila svega devet bodova, a u susret ulazi i nakon poraza upravo od Poleta u prošlom kolu.

Spomenimo i da će Polet potvrdu prve pozicije i titulu tražiti na domaćem terenu protiv Virovitice. Gledajući gol razliku, Polet je trenutno svakako u boljoj poziciji što se tiče o(p)stanka na vrhu tablice. Virovitica je pritom smještena na šestu poziciju na tablici uz 16 bodova.

Kada je pak riječ o ostala dva neslavna županijska predstavnika, Podravac u ovom kolu u Virju dočekuje sedmi Papuk. Virovcima bi pobjeda dobro došla kako bi uz nova tri boda otišli na zimski predah, no vidjet ćemo kako će momčadi odigrati.

U sličnoj situaciji su i Koprivničanci s dosad osam osvojenih bodova koji će na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš zaigrati s petim Rudarom. I Koprivnici je svaki bod dobrodošao, a vjerujemo i da će Zelenima dobro doći zimska pauza kako bi čiste glave razmotrili nepovoljnu situaciju u jesenskom dijelu prvenstva koja ih prati, možemo to reći, praktički od prve minute.

U posljednjem ovosezonskom kolu snage će još odmjeriti Dinamo iz Domašinca i Varteks.


Raspored igranja 14. kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

19.11.2022. 13:30 Križevci: NK Radnik Križevci – NK Podravina
19.11.2022. 13:30 SMnM: NK Polet – NK Virovitica
19.11.2022. 13:30 Virje: NK Podravac – NK Papuk
19.11.2022. 13:30 Domašinec: NK Dinamo – NK Varteks
19.11.2022. 13:30 Koprivnica: NK Koprivnica – NK Rudar

Tablica Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

zatvori