Petak, 26. travnja 2024.

[3. HNL SJEVER] Derbi Radnika i Poleta u Križevcima, u Virje dolazi Podravina, na Apaš Papuk

Novo 12. kolo Treće hrvatske nogometne lige Sjever igra se tijekom nadolazećeg vikenda.

Svi županijski predstavnici u prošlom su kolu upisali poraze na gostovanjima – Radnik iz Križevaca rezultatom 1:0 izgubio je od Varteksa, Virovitica je s 3:0 bila bolja od Koprivnice, dok je Podravac iz Virja izgubio od Poleta, taj susret završio je 3:0.

Nove ohrabrujuće bodove ova tri kluba sada će tražiti na domaćim terenima. Najteže će biti Radniku jer dolazi Polet i bit će to veliki derbi lige s obzirom na to da je Polet trenutno prvi s 27 bodova, dok je Radnik drugi i broji tek bod manje. Ne treba niti naglašavati da je ovaj susret izuzetno bitan za obje momčadi koje love naslov (jesenskih) prvaka.

Na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš Zeleni će biti domaćini Papuku. Koprivničanci su ponovno posljednji na tablici s pet osvojenih bodova, dok je Papuk peta ekipa lige koja je u prošlom kolu pobijedila Rudar. Koprivnici nikako neće biti lako jer se puni plijen u ovom trenutku čini kao preveliki zalogaj.

Virje će biti mjesto susreta Podravca i Podravine. Govorimo o derbiju susjeda s obzirom na to da su Virovci osmi, a Ludbrežani deveti, odnosno predzadnji. Podravina u Virje stiže nakon pobjede od 5:0 protiv Dinama i željet će nastaviti pobjednički niz, dok bi tri boda dobro došla i Virovcima kako bi pojačali svoj moral.

Od ostalih utakmica kola snage će odmjeriti Dinamo iz Domašinca i Virovitica te Rudar i Varteks. Sve utakmice igraju se u subotu u 14 sati, jedino će se utakmica u Koprivnici igrati u nedjelju u istom terminu s obzirom na to da u subotu Slaven Belupu na Apaš dolazi Lokomotiva.


Raspored igranja 12. kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

05.11.2022 14:00 Križevci: NK Radnik Križevci – NK Polet
05.11.2022 14:00 Virje: NK Podravac – NK Podravina
05.11.2022 14:00 Domašinec: NK Dinamo D – NK Virovitica
05.11.2022 14:00 M. Središće: NK Rudar – NK Varteks
06.11.2022 14:00 Koprivnica: NK Koprivnica – NK Papuk

Tablica Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

zatvori