Utorak, 7. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Jesenski prvak Prugovac dočekuje Hrvatski bojovnik, Omladinac putuje u Sokolovac, Bregovcima u goste dolazi Čvrstec

Kao da je jučer započela Druga županijska nogometna liga, a pred nama je već posljednje jesensko kolo.

Prvak je poznat, a riječ je o Prugovcu koji ima neuhvatljivih sedam bodova prednosti nad Podravcom i Rudarom. Prugovac je ove sezone suvereno vladao ligom s tek jednim ubilježenim posrtajem i to u 10. kolu kada su u Vojakovcu kod Viktorije odigrali bez pobjednika.

Baš kao što je situacija jasna na vrhu, tako je i na dnu. Začelje prvenstvene ljestvice uvjerljivo drži Graničar iz Novog Virja koji u 12 dosad odigranih susreta nema ni jedan upisan bod. Iznad Graničara smjestio se Hrvatski bojovnik s pet bodova te Čvrstec sa šest bodova.

Posljednje jesensko kolo otvara se u subotu dvjema utakmicama. U Sokolovcu domaćem Sokolu dolazi Omladinac. Sokol u posljednje kolo ulazi na krilima pobjede nad Čvrstecom u prošlom kolu. Iluzorno je za očekivati da će Sokol ponoviti dobar rezultat iz prošlog kola jer mu u goste dolazi momčad koja slovi kao jedna od najboljih u ligi. Omladinac se trenutno nalazi na četvrtom mjestu na prvenstvenoj ljestvici te u utakmicu ulazi kao veliki favorit.

Druga subotnja utakmica igra se u Novom Virju gdje domaćinu Graničaru u goste dolazi Rudar iz Glogovca. Domaćini su uvjerljivo najlošija momčad na prvenstvenoj ljestvici te bi i bod protiv ove godine jedne od najjačih momčadi prvenstva bio velika senzacija.

Kolo se nastavlja u nedjelju kada se igra preostalih pet susreta.

Prvak Prugovac će se od jesenskog dijela prvenstva oprostiti utakmicom na domaćem terenu protiv Hrvatskog bojovnika. Prugovac je ove godine svijet za sebe u ligi te u utakmicu, baš kao i u sve dosad, ulazi kao izrazito veliki favorit.

Mladosti iz Koprivničkih Bregi u goste dolazi Čvrstec. Iako je Mladost ove godine upisala nekoliko neočekivanih podbačaja, protiv Čvrsteca to ne bi trebao biti slučaj. Bregovci u utakmicu ulaze kao veliki favoriti te će biti pravo iznenađenje ako se s puna tri boda ne oproste od jesenskog dijela prvenstva.

Podravec je nakon prošlotjedne pobjede nad Mladosti i posrtaja Rudara zasjeo na drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Podravec u nedjelju gostuje u Ždali kod Prekodravca. Gosti, ako žele zadržati drugo mjesto, moraju jesenski dio završiti s pobjedom jer Rudar koji se nalazi na trećem mjestu s istim brojem bodova igra protiv Graničara te će zasigurno upisati puna tri boda. Podravec u utakmicu ulazi kao favorit.

Derbi sredine prvenstvene ljestvice igra se u Mičetincu gdje istoimeni domaćin dočekuje Viktoriju. Obje momčadi imaju sakupljen 21 bod u 12 odigranih susreta. Viktorija je ove godine pokazala jako dobar i lijep nogomet priredivši nekoliko ugodnih iznenađenja svojim navijačima. Jedina je momčad koja se može pohvaliti da je uzela bodove Prugovcu. U utakmicu gosti ulaze kao blagi favoriti, no moguće je da utakmica otiđe i na drugu stranu.

U posljednjem susretu kola Gornjoj Rijeci dolazi Gošk. Domaćini su se u prošlom kolu pobrinuli za senzaciju pobijedivši u gostima Rudar iz Glogovca. Gošk će s druge pak strane u posljednjem jesenskom kolu željeti isprati gorak okus poraza od vodećeg Prugovca koji je doživio na domaćem terenu. Objema ekipama potrebni su bodovi kako bi se ugnijezdile u sredini prvenstvene ljestvice i mirno dočekale proljetni dio prvenstva. Ni jedna ekipa nije izraziti favorit.


Raspored 13. kola Druge županijske nogometne lige:

12.11.2022 14:00 Sokolovac NK Sokol – NK Omladinac
12.11.2022 14:00 Novo Virje NK Graničar (NV) – NK Rudar (G)
13.11.2022 14:00 Prugovac NK Prugovac – NK Hrvatski bojovnik
13.11.2022 14:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Gošk
13.11.2022 14:00 Mičetinac NK Mičetinac – NK Viktorija
13.11.2022 14:00 Koprivnički Bregi NK Mladost Bregi – NK Čvrstec
13.11.2022 14:00 Ždala NK Prekodravac – NK Podravec

zatvori