Nedjelja, 5. svibnja 2024.

[1. ŽNL] U derbiju kola Bratstvu dolazi Panonija, drnjanski Tomislav dočekuje Slogu, Drava gostuje u susjednim Hlebinama

Pred nama su još svega dva kola najelitnijeg županijskog nogometnog natjecanja – Prve županijske nogometne lige.

Ovotjedno 12. kolo započinje u subotu utakmicama u Koprivnici i Đurđevcu.

U susjedskom derbiju u Koprivnici Miklinovcu u goste dolazi Starigrad. Miklinovec je u dosadašnjem dijelu prvenstva sakupio tek devet bodova te se nalazi na pretposljednjem mjestu na prvenstvenoj ljestvici. Jedine dvije pobjede ove sezone Miklonovec je ostvario nad Tomislavom iz Drnja i Mladosti iz Sigeca u trećem i petom kolu. Obje pobjede Miklinovec je ostvario na domaćem terenu. Starigrad se, s druge pak strane, trenutno nalazi na sedmom mjestu na tablici s 15 bodova. Posljednju pobjedu Starigrad je ostvario u osmom kolu kad je s 3:1 u gostima nadigrao Slogu. Od tada su igrači Starigrada upisali dva poraza te remi i to u prošlom kolu protiv hlebinske Lipe. Obje momčadi trebaju bodove – Starigrad kako bi se zadržao na sredini prvenstvene ljestvice, Miklinovec kako bi se izdigao s dna, tako da bi subotnja utakmica mogla biti izrazito zanimljiva i napeta.

U drugoj subotnjoj utakmici igra se još jedan susjedni derbi i to između domaćina Graničara i Kalinovca. Riječ je o utakmici osme i 10. momčadi prvenstva koje dijele tri boda razlike. Graničar je izuzetno mlada i kvalitetna momčad koja je ove godine pokazala jako lijep nogomet, no kao da im fali poneki iskusni igrač koji bi znao dodati točku na i u cjelokupnoj igri. Subotnji domaćini u utakmicu ulaze kao favoriti, no i Kalinovac će se nešto pitati tako da bi utakmica trebala biti izuzetno napeta i zanimljiva.

Kolo se nastavlja u nedjelju kada u prijepodnevnom terminu Bratstvu u Kunovec dolazi Panonija. Riječ je o derbiju kola u kojem se sastaju prva i treća momčad na prvenstvenoj ljestvici. Bratstvo je prošlog tjedna puno teže od očekivanog došlo do tri boda protiv Mladosti iz Sigeca, trenutno posljednje momčadi na tablici. Bila je to utakmica u kojoj su igrači Mladosti pokazali itekako zube, poveli, da bi na kraju Bratstvo preokrenulo rezultat. Iznimno teška i zahtjevna Bratstvu bi mogla biti i ovotjedna utakmica jer im u goste dolazi iznimno dobra ekipa. Panonija se cijelu sezonu drži pri samom vrhu tablice s manjim oscilacijama. Dobru formu i kvalitetu potvrdili su i u prošlom kolu kada su s 4:1 svladali Močile. Iste te Močile pretprošlo su kolo nanijele poraz Bratstvu, što govori dovoljno o snazi Panonije. Unatoč svemu, Bratstvo u utakmicu ulazi kao veliki favorit.

Mladost iz Sigeca nakon prošlotjedne jako dobre partije u Kunovcu ovog tjedna na domaćem terenu dočekuje Osvit. Iako je izgubila, Mladost je pokazala jako lijep nogomet te je malo sreće trebalo da uzmu pokoji bod trenutno vodećoj momčadi. Na krilima dobre igre ovog tjedna u goste im dolazi uvijek neugodan Osvit. Igrači Osvita nakon niza pobjeda u prošlom su kolu neočekivano izgubili protiv tada posljednje Sloge. Je li poraz bio izolirani slučaj ili Osvit ulazi u rezultatsku krizu, vidjet će se u nedjelju.

Najvjerniji pratitelj vodećeg Bratstva, Tomislav iz Drnja na domaćem terenu dočekuje Slogu. Trebao bi to biti rutinski zadatak za igrače Tomislava koji su se ove godine dokazali atraktivnim nogometom i izvrsnim rezultatima. No, mogućnost iznenađenja uvijek postoji, a to najbolje zna momčad Sloge koja je prošlo kolo iznenadila favorizirani Osvit.

Šesta i peta momčad lige sastaju se u Hlebinama gdje domaćinu Lipi dolazi Drava iz Novigrada Podravskog. Ove dvije momčadi igrale su nedavno u kupu, a slavili su igrači Drave. Obje momčadi u dosadašnjem dijelu prvenstva sakupile su po 17 bodova te su im bodovi potrebni kako bi zadržale mjesto u gornjoj polovici tablice prije zimskog predaha.

U posljednjem susretu kola Tomislav Radnik dolazi u Močile. Močile su ove godine pokazale kako mogu igrati al pari s najboljima, ali i kako mogu gubiti od relativno lošijih ekipa. Močile u utakmicu ulaze kao izraziti favoriti protiv gostiju iz Svetog Ivana Žabna.


Raspored 12. kola Prve županijske nogometne lige: 

05.11.2022 12:00 Koprivnica NK Miklinovec – NK Starigrad
05.11.2022 14:00 Đurđevac NK Graničar (Đ) – NK Kalinovac
06.11.2022 11:00 Kunovec NK Bratstvo – NK Panonija
06.11.2022 14:00 Sigetec NK Mladost Sigetec – NK Osvit
06.11.2022 14:00 Drnje NK Tomislav – NK Sloga
06.11.2022 14:00 Hlebine NK Lipa – NK Drava (NP)
06.11.2022 14:00 Koprivnica NK Močile – NK Tomislav Radnik

zatvori