Srijeda, 8. svibnja 2024.

[1. ŽNL] Jesenski prvak Bratstvo odlazi Tomislav Radniku, susjedski derbi igra se u Peterancu, Tomislav potvrdu drugog mjesta traži u Đelekovcu

Sve što je lijepo kratko traje pa je tako pred nama posljednje jesensko kolo najelitnijeg županijskog nogometnog natjecanja – Prve županijske nogometne lige.

I prije posljednjeg, 13. kola, poznat je jesenski prvak, a riječ je o Bratstvu iz Kunovca koje ima nedostižnih šest bodova prednosti nad Tomislavom koji je trenutno drugi na ljestvici.
Jesenski prvak je poznat, no na začelju je itekakva gužva. Trenutno je posljednjeplasirani Miklinovec s 10 osvojenih bodova, a iznad njega smjestili su se Kalinovac, Tomislav Radnik i Mladost iz Sigeca koji imaju po 11 bodova. Na 10. mjestu nalaze se Močile koje na svom kontu imaju sakupljenih 13 bodova.

Posljednje kolo koje će odlučivati o plasmanu brojnih ekipa u ligi počinje u subotu u Starigradu gdje će s početkom u 14 sati snage odmjeriti istoimeni domaćin i Graničar iz Đurđevca. Ove dvije momčadi dijeli tek jedan bod razlike. Obje ekipe borit će se da dođu do pobjede kako bi osigurale sigurno mjestu na sredini prvenstvene ljestvice. Iako je Graničar mlada ekipa koja je ove sezone pokazala jako lijep nogomet, prednost ipak odlazi na stranu domaćina koji kao favorit ulazi u utakmicu.

Kolo se nastavlja u nedjelju kada u prijepodnevnom terminu s početkom u 10 sati u Đelekovcu protiv domaćina Osvita igra Tomislav. Riječ je o derbiju kola u kojem trenutno petoj momčadi u ligi dolazi najvjerniji pratitelj jesenskog prvaka. Upravo je momčad Tomislava iznenadila proteklog vikenda kada je izgubila s 2:1 na domaćem terenu od ekipe Sloge. Prošlo kolo neugodno iznenađenje svojim navijačima priredili su i igrači Osvita koji su s 3:2 poraženi u Sigecu od domaće Mladosti. Tomislavu su prijeko potrebni bodovi kako bi zadržao drugo mjesto na ljestvici prije zimske stanke jer mu za vratom puše trećeplasirana Panonija koja ima svega dva boda manje. U utakmicu Tomislav ulazi kao favorit, no Osvit je oduvijek bio iznimno neugodan domaćin te ne bi bilo iznenađenje da utakmica ode i u korist domaćina.

Jedan od najvećih susjedskih derbija igrat će se u Peterancu gdje Panoniji u goste dolazi Mladost iz Sigeca. Mladost je u proteklih nekoliko kola pokazala odličan nogomet pobijedivši Osvit, a malo im je falilo i da izvuku pozitivan rezultat u 11. kolu kada su snage odmjerili s jesenskim prvakom. Panonija pak tijekom cijele godine igra jako lijep nogomet koji su kapitalizirali s 22 osvojena boda koja su im dovoljna trenutno za treće mjesto na tablici. Panonija u utakmicu ulazi kao favorit, no često su susjedski derbiji neizvjesni do samog kraja te se ne bismo čudili da tako bude i u nedjelju.

Jesenski prvak Bratstvo u nedjelju gostuje u Svetom Ivanu Žabnu kod Tomislav Radnika. Bez previše filozofije, Bratstvo je veliki favorit te će zasigurno tražiti uvjerljivu pobjedu kako bi zadržao ili čak povećao bodovnu prednost za lakši nastavak u proljetnom dijelu prvenstva.

Derbi začelja igra se u Kalinovcu gdje istoimenom domaćinu u goste dolaze Močile. Obje momčadi trebaju bodove kako bi se izdigle s dna prvenstvene ljestvice, a mi bismo laganu prednost u susretu dali Močilama.

Trenutno posljednji Miklinovec odlazi na vrlo neugodno gostovanje Dravi u Novigrad Podravski. Drava je ove godine vrlo neugodan protivnik, posebno na domaćem terenu, tako da će se Miklinovec morati dobrano namučiti kako bi došao do bodova i izdigao se s dna prvenstvene ljestvice.

U posljednjem susretu Lipi u Hlebine u goste dolazi Sloga iz Koprivničkog Ivanca. Lipa se prošlotjednom pobjedom nad Dravom podigla na četvrto mjesto te će zasigurno htjeti završiti jesenski dio prvenstva s pobjedom. Sloga je do prije nekoliko kola držala dno prvenstvene ljestvice da bi u posljednja dva upisala dvije pobjede najprije iznenadivši u tom trenutku treći Osvit i u prošlom kolu drnjanskog Tomislava, trenutno drugu momčad prvenstva. Treće iznenađenje zaredom tražit će u nedjelju protiv Lipe koja se ove godine pokazala kao jedan jako neugodan protivnik te će momčadi Sloge trebati puno znanja, ali i sreće da pobjedom zaključe jesenski dio prvenstva.


Raspored 13. kola Prve županijske nogometne lige:

12.11.2022 14:00 Starigrad NK Starigrad – NK Graničar (Đ)
13.11.2022 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Tomislav
13.11.2022 14:00 Peteranec NK Panonija – NK Mladost Sigetec
13.11.2022 14:00 Sveti Ivan Žabno NK Tomislav Radnik – NK Bratstvo
13.11.2022 14:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Močile
13.11.2022 14:00 Novigrad Podravski NK Drava (NP) – NK Miklinovec
13.11.2022 14:00 Hlebine NK Lipa – NK Sloga

zatvori