Nedjelja, 12. svibnja 2024.

Zaiskrilo između dva županijska ženska nogometna kluba, ŽNK Koprivnica: Valja li gajiti poštovanje prema nekome tko odustaje? ŽNK Graničar: Koprivnice ne bi bilo bez nas

Iako su ove nedjelje u sklopu najnovijeg kola Druge hrvatske nogometne lige za žene, Skupine B snage trebale odmjeriti igračice Ženskog nogometnog kluba Koprivnica i Ženskog nogometnog kluba Graničar iz Đurđevca, utakmica neće biti odigrana.

Naime, igračice Graničara predale su utakmicu pa su tako tri boda otišla u Koprivnicu bez borbe. Oglasili su se povodom toga na Facebook stranici Ženskog nogometnog kluba Koprivnica.

– Žao nam je što klub koji predstavlja našu županiju, iz grada od sedam tisuća stanovnika, nije sposoban pronaći dovoljan broj igračica za ispunjenje minimalnih uvjeta i natjecanje u seniorskoj konkurenciji. Vjerovali smo da ćemo za vikend imati priliku gledati županijski derbi. Bilo bi nam drago, jer to je bit sportskog respekta – nadmetanje na terenu i priznavanje poraza kada si gori, a proslava pobjede kada si bolji. S time na umu, valja li gajiti poštovanje prema nekome tko odustaje i prije nego što je počeo? ŽNK Koprivnica nakon predaje gostiju upisuje nova tri boda rezultatom 3:0. Okrećemo se pravom derbiju, derbiju prvenstva protiv čakovečkog Međimurja, koji je na rasporedu idućeg vikenda – poručili su iz ŽNK Koprivnica.

Svoju stranu priče iznio je i potom na svojoj Facebook stranici i ŽNK Graničar.

– Dragi prijatelji iz ŽNK Koprivnica su nas odlučili malo razveseliti sa svojom objavom, zapravo žalopojkama zbog neigranja. Mi smo im kao pravi prijatelji, a ne lokalni suparnici, opet odlučili pomoći jer ih čeka teška utakmica da se slučajno ne dogodi koja ozljeda. Opet pomoći? Pa da nema igračica Graničara Koprivnica ne bi mogla igrati jer bez njih ih NEMA za odigrati. Iz čuvene škole nogometa Koprivnice u seniorkama su možda dvije, tri igračice pa bi nam Koprivnica trebala biti jako zahvalna na pomoći i na tome što uopće igraju. I da, nije u šoldima sve, treba imati svoje lokalne igračice kad se hvališ – istaknuli su pak iz đurđevačkog kluba.

zatvori