Srijeda, 1. svibnja 2024.

VIKEND REKORDERI Kategoriju alkohola ‘osvojio’ traktorist iz Peteranca s 3,37 promila, dok je brzina ponovno otišla u Kenđelovec

Na području Koprivničko-križevačke županije tijekom vikenda je zabilježeno sedam prometnih nesreća od kojih su dvije bile s ozlijeđenim osobama.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da su u nesrećama dvije osobe ozlijeđene.

Za vikend rekordera u kategoriji alkohola pobrinuo se 56-godišnjak koji je u subotu u 10:25 u Ulici Matije Gupca u Peterancu upravljao traktorom pod utjecajem alkohola od čak 3,37 promila.

Vikend rekorder u kategoriji brzine ponovno dolazi iz Kenđelovca gdje je vozač automobila vozio 126 kilometara na sat na cesti gdje je ograničenje 70.

Policijski službenici sankcionirali su 186 prometnih prekršaja od čega je najviše, njih čak 70, bilo prekoračenja dopuštene brzine kretanja. Osim brzine značajan broj bio je i prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, čak 23 te nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16.

– Dva vozača su uhićena te je nad jednim proveden žurni prekršajni postupak, dok su četiri vozača zadržana u posebnoj prostoriji policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Tijekom pojačanog nadzora u prometu zatečen je jedan recidivist – istaknuli su u policiji.

Dodali su kako je izvršen i nadzor nad 57 mladih vozača koji su počinili devet prometnih prekršaja.

zatvori