Petak, 3. svibnja 2024.

VIKEND REKORDERI Jedan vozio gradom s gotovo tri promila, drugi naseljem projurio 126 kilometara na sat

Pune ruke posla imali su proteklog vikenda policijski službenici na području Koprivničko-križevačke županije.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da je od 7. do 10. listopada na području županije zabilježeno šest prometnih nesreća od čega dvije s ozlijeđenim osobama.

Sankcionirano je pak 195 prometnih prekršaja, a najviše je prekoračenja dopuštene brzine kretanja – čak 82.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 19:52 u Đurđevcu u Ulici Petra Zrinskog kod 52-godišnjeg vozača osobnog automobila, a iznosila je 2,96 promila.

>> Muškarac u subotu uhvaćen kako vozi s gotovo tri promila, sud ga kaznio s mizernih 1.300 kuna kazne

Najveća brzina kretanja evidentirana je u nedjelju u 23:53 u Glogovcu u Koprivničkoj ulici kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 126 kilometara na sat iako je ograničenje 60 kilometara na sat.

Iz policije dodaju da su dva vozača uhićena, a nad jednim je proveden žurni prekršajni postupak. Tijekom pojačanog nadzora u prometu je zatečen jedan recidivist.

– Izvršen je nadzor 44 mlada vozača. Mladi vozači su počinili sedam prometnih prekršaja od čega dva prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj upravljanja vozilom s neispravnim svjetlima i prekršaj nenošenja vozačke dozvole – istaknuli su.

Iz policije zaključuju da će i tijekom ovog tjedna policijski službenici prilikom nadzora prometa posebnu pozornost posvećivati upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava, korištenju sigurnosnog pojasa te prijevozu djece u vozilima, nadzoru mladih vozača te drugim najčešćim prekršajima.

zatvori