Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

ULAGANJE U ZDRAVSTVO Janči: Osigurana su sredstva za obnovu Doma zdravlja i dogradnju prostora Hitne medicine

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči održao je radni sastanak s ravnateljicom Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjanom Hanžeković te ju je upoznao s planovima u zdravstvu na području grada.

Sastanak je održan nakon što je prošli tjedan održana sjednica Odbora za zdravstvo i nakon što je predsjednik vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković uputio zaključke odbora gradonačelniku radi osiguravanja sredstava u proračunu za nove mjere u zdravstvu, poručili su iz đurđevačke Gradske uprave.

>> Grad Đurđevac osigurat će 200.000 kuna za dolazak pedijatra i ginekologa

Janči je kazao kako je ključna mjera osiguravanje liječnika specijalista pedijatra i još jednog specijalista ginekologa za što je Grad u proračunu osigurao po 100.000 kuna za svakog liječnika.

– U proračunu je osigurano i 200.000 kuna za izradu projektne dokumentacije za obnovu Doma zdravlja u Đurđevcu i dogradnju prostora za Hitnu medicinu koja sada djeluje u neadekvatnim prostorima – rekao je Janči i dodao kako je Đurđevac spreman financirati i opremiti ordinaciju za medicinu rada.

Ravnateljica je podržala nove mjere te zahvalila Gradu na angažmanu i osiguravanju sredstava u proračunu. Napomenula je i kako su na stranicama županijskog Doma zdravlja i Zavoda za zapošljavanje objavljeni natječaji za zapošljavanje pedijatra i ginekologa u Domu zdravlja Đurđevac uz gradsku subvenciju.

– Želimo osigurati dostupnosti opće i specijalističke usluge te poboljšati materijalne uvjete za sve djelatnike i pacijente u Domu zdravlja Đurđevac koji svojim uslugama uz Đurđevac i prigradska naselja pokriva i okolnih sedam općina – zaključio je Janči.

zatvori