Subota, 27. travnja 2024.

U tijeku dogovori oko uspostavljana vinske ceste PodraVina

Na inicijativu Turističke zajednice grada Koprivnice jučer su održani završni razgovori vezani uz osnivanje Vinske ceste PodraVina koja će se prostirati od Rasinje do Virja.

Rekao je to direktor koprivničke Turišstičke zajednice Renato Labazan i dodao da su svi dionici – eminentni vinari, OPG-ovi, seljačka domaćinstava i izletišta koji će činiti vitalne točke same ceste podržali ovaj projekt, a nije izostala ni podrška Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, HTZ-a, Turističke zajednice Središnje Podravine i svih općina kroz koje će cesta prolaziti.

– Intencija projekta je povezati nekoliko registriranih vinara s područja destinacije Podravina te u suradnji s agencijama kreirati programe i nuditi ih na turističkom tržištu. Uz vinare – OPG Grudić, vinarija Kostanjevec, OPG Grošek, OPG Dukši, u paket aranžman bi se integrirale i druge turističke usluge poput posjete seljačkom domaćinstvu, degustacije bučinog ulja, sireva, zatim bi se prezentirala naiva, stari zanati, podravska poezija i slično – objasnio je Labazan.

Kazao je da bi se na buduću vinsku cestu PodraVina trebali naslanjati i budući projekti Podravskih kleti i biciklističkih staza na kojima je Turistička zajednica već počela raditi.

– Cilj projekta je kreirati potpuno novi turistički proizvod na turističkom tržištu i generirati turističku potrošnju cijele godine – zaključio je Labazan.

Izvor: TZ grada Koprivnice
zatvori