Nedjelja, 28. travnja 2024.

U rujnu na birou 1.736 nezaposlenih, najviše potreba za radnom snagom u građevinarstvu

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci krajem rujna u Podravini i Prigorju evidentirano je 1.736 nezaposlenih osoba.

U odnosu na kolovoz to su 133 nezaposlene osobe ili 7,1 posto manje, dok su u odnosu na rujan prethodne godine evidentirane četiri nezaposlene osobe ili 0,2 posto manje.

U odnosu na prethodni mjesec u svim ispostavama je evidentiran pad broja nezaposlenih osoba i to u Đurđevcu za 21 osobu ili 4,3 posto, u Koprivnici za 95 osoba ili 8,3 posto te u Križevcima za 17 osoba ili 7,5 posto.

Prema dostupnim podacima tijekom rujna je iz evidencije nezaposlenih izašlo 448 osoba što je za 119,6 posto više nego u kolovozu te za 13,7 posto manje nego u rujnu prethodne godine.

Kad je riječ o ulascima u evidenciju nezaposlenih, novoprijavljenih osoba je tijekom rujna bilo 315 što je za 23 posto više nego u kolovozu te za 13,3 posto više nego u rujnu prethodne godine.

Područni ured Križevci tijekom izvještajnog mjeseca evidentira 476 potreba za radnicima od strane poslodavaca, što je za 14,8 posto manje nego u kolovozu te za 7,8 posto manje nego u rujnu prethodne godine.

Promatrano prema djelatnostima, najviše je potreba iskazano u građevinarstvu, djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, prerađivačkoj industriji i u obrazovanju.

Najtraženija zanimanja u mjesecu rujnu su bila su radnik, odnosno radnica za pomoć u kući, odgojitelj, odnosno odgojiteljica predškolske djece te prodavač, odnosno prodavačica.

zatvori