Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

U Koprivničko-križevačku županiju stigle tri nagrade za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva

Čak tri od ukupno pet nagrada za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva u 2022. godini stigle su u Koprivničko-križevačku županiju.

Svečana dodjela nagrada koje dodjeljuje Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike održana je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a nagrade su dodijeljene u dvije kategorije: Godišnja nagrada i Nagrada za životno djelo. Ukupno se dodjeljuju četiri godišnje nagrade i jedna nagrada za životno djelo.

Godišnju nagradu dobila je tako udomiteljica Renata Belec s područja Centra za socijalnu skrb Koprivnica, dok s područja Centra za socijalnu skrb Đurđevac dolaze dvije dobitnice. Nagradu za udomiteljicu godine dobila je Đurđija Posavec iz Podravskih Sesveta, dok je nagradu za životno djelo dobila udomiteljica Mara Štrunjak iz Kozarevca. Nagrade im je osobno dodijelio ministar Marin Piletić.

Ministar Piletić je izvijestio da danas u Hrvatskoj ima nešto više od 2.500 udomitelja koji skrbe za više od 6.000 korisnika. Međutim, još imamo nešto više od 1.000 djece koja su smještena u različite institucije i ustanove, a neka su u postupku udomljavanja.

zatvori