Petak, 3. svibnja 2024.

U jednom danu Grad Đurđevac prijavio čak četiri projekta za obnovu i očuvanje kulturne baštine

Grad Đurđevac je u jednom danu prijavio čak četiri projekta na raspisani javni natječaj Ministarstva kulture za financiranje javnih potreba u kulturi.

Iz đurđevačke Gradske uprave poručuju da je prijavljen projekt obnove i rekonstrukcije krovišta utvrde Stari grad u kategoriji materijalnog kulturnog dobra, a u kategoriji nematerijalnog kulturnog dobra prijavljena je Legenda o Picokima 2023. Osim ovih projekta prijavljen je i projekt preventivne zaštite i obnove vrijednih kasnobaroknih oltara u kapeli sv. Rozalije u Đurđevcu te gostovanje Ansambla Lado u sklopu programa Đurđeva.

Napominju da ukupna vrijednost ovih projekta iznosi oko 2,3 milijuna kuna, a očekuje se da će ih resorno ministarstvo sufinancirati sa 725 .000 kuna.

– Kontinuirano ulažemo u obnovu i očuvanje materijalne i nematerijalne kulturne baštine našeg grada koja obogaćuje našu turističku ponudu i svake godine privlači sve više posjetitelja. Od izuzetne važnosti su i naši sakralni objekti. Sve naše projekte nastojimo u cijelosti financirati iz nacionalnih i EU fondova, a trenutno je u pripremi projekt revitalizacije utvrde Stari grad – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

zatvori