Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Trener Podravkašica uoči susreta sa Zrinskim: Želimo imati odličan performans

Rukometašice Podravka Vegete večeras će u 19 sati odigrati utakmicu petog kola Prve hrvatske rukometne lige za žene i to u Nedelišću u dvorani Aton gdje ih očekuje utakmica s ekipom Zrinskog iz Čakovca.

Nakon pauze od prvenstva, kako zbog reprezentativnog tjedna, tako i zbog odigravanja drugog kola pretkvalifikacija za Europsku ligu, Podravkašice se vraćaju klupskim obavezama i nastavljaju pripremu za treće kolo pretkvalifikacija koje je na rasporedu početkom prosinca, izvijestili su iz kluba.

Uoči petog prvenstvenog kola koje je na rasporedu ovog petka izjave su za klupske stranice dali igračica Nikolina Zadravec i trener Željko Babić.

– Pripremamo se za utakmicu sa Zrinskim, naravno da želimo imati odličan performans. Ono što bih naglasio je da je to ekipa koja je jako dobra u tranziciji. Igraju jako dobro s pivotmenom uz puno viškova na desnu stranu i naravno da mi želimo što više toga zaustaviti da bi bili što uspješniji. Što se tiče zdravstvenog stanja u ekipi neće biti Eme Guskić koja se oporavlja od ozljede ramena pa će preskočiti ovu utakmicu da ne riskiramo neku težu povredu – rekao je trener Babić i dodao da se Franušić, Megerle i Turk također još neko vrijeme neće priključiti treninzima u punom opsegu.

Babić je naglasio i da je ekipa kao i uvijek maksimalno posvećena pripremama i ne želi ni u kojem slučaju podcijeniti protivnika koji je posljednje dvije sezone bio i na završnici Hrvatskog kupa za žene baš kao i Podravka.

Zadravec je pak naglasila da Zrinski čini dobra ekipa koja voli puno trčati.

– Mislim da se moramo fokusirati na našu obranu i da zabijamo što više lakših golova iz polukontre i kontre. Moramo biti fokusirane svih 60 minuta i svaka mora odraditi svoj zadatak u igri te očekujem i vjerujem da ćemo uzeti dva boda – zaključila je Zadravec.

zatvori