Nedjelja, 5. svibnja 2024.

SOLIDARNOST NA DJELU Jubilarna 50. akcija koprivničkog Crvenog križa provodi se danas

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica danas će provoditi jubilarnu, 50. po redu sabirnu akciju Solidarnost na djelu.

Kao i dosadašnjih godina, sredstva prikupljena u akciji namijenjena su za kupnju sportske obuće učenicima slabijeg imovinskog stanja s područja grada Koprivnice i 11 općina čije područje pokriva koprivnički Crveni križ. Od sveukupno prikupljenih sredstava podmirit će se osnovni troškovi akcije te uplatiti pet posto od prikupljenih sredstava u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Na području grada Koprivnice akcija će se održati od 15:30 do 19 sati. Mjesna društva Crvenog križa akciju će provesti u subotu i nedjelju, a općinska društva do kraja listopada. Iz Crvenog križa mole sugrađane da otvore vrata svojih domova aktivistima koji će ih obilaziti. Aktivisti, učenici osnovnih i srednjih škola te volonteri nosit će oznake Crvenog križa.

I ove godine prikupljaju se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos građanima će biti uručeni bonovi zahvalnosti ovjereni žigom društva. Donacije građani mogu uplatiti i na račun akcije Solidarnost na djelu 2022. ili skeniranjem bar koda s letka.

Dodajmo da je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u prošlogodišnjoj akciji Solidarnost na djelu prikupilo gotovo 55.000 kuna te je za taj novac kupljeno i podijeljeno 458 pari tenisica za učenike slabijeg imovinskog stanja iz ukupno 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina.

Izvor: GDCK Koprivnica
zatvori