Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

PROMJENE ZAKONA Jakšić: Članovi Kulturnog vijeća više neće moći aplicirati niti na jedan program koji će raspisati Grad

Svi koji će se javiti na natječaj za članove Kulturnog vijeća Grada Koprivnice neće moći aplicirati niti na jedan program koji će Grad Koprivnica raspisati, odnosno u kojem će dodjeljivati sredstva.

Rekao je to na današnjoj konferenciji za medije koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić prilikom izvještavanja o javnom pozivu za članove Kulturnog vijeća.

– U Hrvatskom saboru Republike Hrvatske je donesen novi Zakon koji se tiče kulture i kulturnih vijeća, nastupile su dosta velike izmjene u odnosu na to kako su se do sada imenovala vijeća. Sada će članovi vijeća biti odgovorni za ocjenjivanje samih programa i projekata, dok dosad nisu smjeli imati veze s time. To je ono što je bilo aktualno u Koprivnici unazad nekoliko mjeseci – kazao je Jakšić.

Pozvao je pritom zainteresirane koji misle da mogu doprinijeti kulturnom životu i kulturnom razvoju grada da se prijave.

– Sigurno će nam svima biti puno bolje da imamo navalu kandidata, a ne da ih moramo tražiti svijećom i nagovarati ih da se prijave – zaključio je.

zatvori