Subota, 27. travnja 2024.

Predloženi dobitnici ovogodišnjih javnih priznanja, konačnu odluku donose gradski vijećnici

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice zakazanoj za ponedjeljak odlučivat će se o dodjeli javnih priznanja zaslužnim građanima Koprivnice.

Kako stoji u dostupnim materijalima, predloženo je da se medalje Grada Koprivnice dodijele Ivanu Kukecu, Ivici Gašpariću, Mirku Hemeteku i Srećku Tvoriću za humanost i osobiti doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi, Ivani Martinčić za sveukupni doprinos razvoju sporta, Krešimiru Papcu za izuzetan doprinos u Domovinskom ratu i ustrojavanju Policijske uprave koprivničko-križevačke, Marini Tomac Rojčević za izuzetan doprinos promicanju zdravog načina života za cijelu obitelj, Mirku Kvakariću za sveukupni doprinos sportskom novinarstvu i promociji lokalnog sporta te Narcisi Kolar za sveukupni doprinos uključivanju učenika s teškoćama u razvoju i promicanju prihvaćanja različitosti među učenicima.

Kada je pak riječ o plaketama Grada Koprivnice, one se dodjeljuju Obrtu za proizvodnju, trgovinu i preradu voća Jara za sveukupni doprinos humanitarnom radu i zdravom načinu života, Karate klubu Podravka za izuzetan doprinos razvoju, djelovanju i promicanju karate sporta te za 50. obljetnicu osnivanja kluba, Športskom ribolovnom klubu Koprivnica za sveukupni doprinos očuvanju prirode, promociji ribolova i turističke ponude Koprivnice te za 70. obljetnicu osnivanja kluba, Udruzi žena Hrvatska ruža Jagnjedovec za sveukupni doprinos očuvanju tradicije i unapređenju društvenog života Grada Koprivnice i za 40 godina djelovanja te tvrtki VEMO Trade za sveukupni doprinos razvoju gospodarstva i društveno odgovornom poslovanju u Koprivnici.

Spomenimo i da je predloženo da se priznanja dobitnicima uruče na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice 4. studenog, odnosno povodom obilježavanja Dana grada Koprivnice.

zatvori