Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Policija savjetuje: U vrijeme blagdana Svih svetih zaključavajte automobile na parkiralištu, vrijedne stvari ponesite sa sobom

Uoči blagdana Svih svetih policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačka obilaze groblja i poduzimaju mjere u cilju sprječavanja počinjenja kaznenih djela krađa, posebice krađa predmeta iz osobnih automobila.

– Naime u to su vrijeme učestalija kaznena djela krađa i provalnih krađa, posebice u osobne automobile. Kako ne bi došlo do počinjenja takvih kaznenih djela, savjetujemo građanima da svoje automobile, ali i ostale prostore zaključavaju te da u automobilima na vidljivim mjestima ne ostavljaju vrijedne predmete kao što su osobni dokumenti, torbice, mobiteli, novčanici kako bi se smanjila mogućnost provala u automobile i krađa predmeta iz njih – objašnjavaju u policiji.

Građanima savjetuju da stvari uvijek ponesu sa sobom, a ako ih ostavljaju u automobilima neka ih stave na mjesta na kojima nisu jasno vidljivi.


Dobro je podsjetiti

  • Zaštitite se od provala i krađa iz vozila
  • Uoči blagdana Svih svetih učestalije se vrše kaznena djela krađa i provalnih krađa, posebice u osobne automobile.
  • Kako bi se smanjio broj ovih kaznenih djela, savjetujemo građane da svoje automobile, ali i ostale prostore, zaključavaju te da u automobilima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike i sl.) i na taj način izbjegnu mogućnost provaljivanja i krađe iz svojih automobila i stambenih objekata.
  • Vrijedne stvari uvijek ponesite sa sobom, a ako ih ostavljate u automobilima stavite ih na mjesta na kojima nisu jasno uočljivi.
  • Savjetujemo da vozila parkirate na sigurnom mjestu. Prilikom parkiranja pozornost bi trebali obratiti na to da parkirališni prostor bude osvijetljen.
  • Izbjegavajte parkirati vozilo u zamračenim i slabo prometnim ulicama, jer se i na ovaj način sprječavaju provale u automobile.
zatvori