Subota, 18. svibnja 2024.

Podravkini hrvači na natjecanju u Petrinji osvojili tri medalje, Sambolec se okrunio naslovom prvaka Hrvatske

Predstavnici Hrvačkog kluba Podravka u subotu su u Petrinji nastupili na posljednjem ovogodišnjem izdanju prvenstva države u hrvanju slobodnim načinom.

Natjecanje je održano za uzrast mlađih seniora, do 23 godine i mlađih dječaka, do 13 godina, a za Podravku je nastupilo troje mlađih dječaka, a isto toliko mlađih seniora.

Na Facebook stranicama kluba istaknuto je da su u dobnoj skupini mlađih dječaka nastupili Nikola Golubović Matan, Tomas Kičinbaći i Leon Kolar.

Tomas Kičinbaći nastupio je u kategoriji do 59 kilograma i nakon tri pobjede u finalu je izgubio meč te osvojio drugo mjesto. U istoj težinskoj kategoriji nastupio je i Leon Kolar koji je ostao bez plasmana uz ostvarene dvije pobjede i jedan poraz.

Nikola Golubović Matan ostao je na korak do medalje uz dvije pobjede i jedan poraz, a nastupio je u kategoriji do 40 kilograma.

U dobnoj skupini mlađih seniora za Podravku su nastupili Filip Verčević, Ivica Florjanić i Ivan Sambolec.

Ivan Sambolec nastupio je u kategoriji do 92 kilograma. Ostvario je četiri pobjede te se okrunio naslovom prvaka Hrvatske.

Ivica Florjanić osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 79 kilograma uz dvije pobjede i jedan poraz.

Posljednji predstavnik Filip Verčević nastupio je u kategoriji do 74 kilograma gdje je ostvario pobjedu i poraz te je treću borbu morao predati zbog zadobivene ozljede u drugoj borbi. Verčević je na kraju osvojio četvrto mjesto.

Izvor: Hrvački klub Podravka (Facebook)
Izvor: Hrvački klub Podravka (Facebook)
Izvor: Hrvački klub Podravka (Facebook)
Izvor: Hrvački klub Podravka (Facebook)
zatvori