Petak, 3. svibnja 2024.

PODIGNUTA OPTUŽNICA Poznati detalji krvavog sukoba koji se u prosincu dogodio na benzinskoj postaji u Đurđevcu

Pred Općinskim sudom u Koprivnici podignuta je optužnica protiv 24-godišnjaka i dvojice 20-godišnjaka koji su se s 19. na 20. prosinca prošle godine oko ponoći na benzinskoj postaji sukobili s 53-godišnjakom.

Optužnicu je podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici nakon provedene istrage, a mladiće se tereti da su nakon prethodnog verbalnog sukoba s 53-godišnjakom zbog parkiranja vozila, a koji ih je fizički napao, počinili kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede u prekoračenju granica nužne obrane.

>> NOVE INFORMACIJE U tučnjavi muškarac pucao iz pištolja kojeg nije smio imati, tri mladića ga teško ozlijedila

– U cilju odbijanja tog napada okrivljenog 24-godišnjaka se tereti da je srušio 53-godišnjaka na tlo i jednom ga rukom udarao po glavi i tijelu, a drugom je rukom pritiskao njegovu ruku u kojoj je držao pištolj. Okrivljenici su potom, radi sprječavanja daljnjeg napada, uz uporabu prekomjerne sile koja nije bila neophodna za ostvarenje tog cilja, pristajući da ga time teško ozlijede, zadali 53-godišnjaku više snažnih udaraca rukama i nogama u glavu i tijelo te mu nanijeli osobito teške tjelesne ozljede – prijelome kostiju očne šupljine i čeljusti te prijelome sljepoočne, tjemene i čeone kosti s krvarenjem i nagnječenjem mozga – navedeno je u priopćenju.

zatvori