Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Osnovnoškolcima stižu novi polupodzemni kontejneri i spremnici za odvojeno prikupljanje otpada

Grad Đurđevac je uspješno prijavio još jedan projekt za unaprjeđenje sustava gospodarenja otpadom i osigurao sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

U đurđevačkoj Gradskoj upravi govore da će se zahvaljujući projektu nabaviti još šest polupodzemnih kontejnera i 30 kompleta spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u učionicama u Osnovne škole Đurđevac. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 220.000 kuna, dok sufinancirani dio od strane Fonda iznosi 88.000 kuna.

– Kroz projekt su planirane brojne aktivnosti, poput javnih i edukacijskih tribina, radijske emisije i reklame, natjecanja u osnovnim i srednjim školama, a za najmlađe kostimirane predstave i slikovnice u dječjim vrtićima, a sve na temu održivog gospodarenja otpadom – objašnjavaju.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči naglasio je kako je ovaj projekt samo nastavak aktivnosti koje Grad Đurđevac već godinama provodi u suradnji s gradskim ustanovama, tvrtkama, vrtićem i školom na području očuvanja okoliša u cilju povećavanja ekološke svijesti.

– Važno je da se djeci od najranije dobi usadi osjećaj za ekološki način života, ali da se i putem najmlađih utječe i na roditelje koji se često uključuju u organizirane aktivnosti. Cilj projekta je izgradnja svijesti stanovništva o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada i pravilno odvajanje otpada u kućanstvima- zaključio je.

Spomenimo i da prve projekte aktivnosti počinju već početkom listopada.

zatvori