Nedjelja, 12. svibnja 2024.

Općini Gola odobrena sredstva za izgradnju dječjeg vrtića i igrališta u samom središtu naselja

Općini Gola odobrena su sredstva za izgradnju dječjeg vrtića i igrališta, kao i parkirnog prostora i uređenje okoliša.

Naime, projekt izgradnje dječjeg vrtića Općina Gola u svibnju ove godine prijavila je Ministarstvu znanosti i obrazovanja putem Javnog poziva u okviru Nacionalnog plana za otpornost i oporavak. U srijedu, 19. listopada Općina je primila obavijest o odobravanju projekta i odobrenju bespovratnih sredstava.

– Po potpisu ugovora o financiranju, Općina Gola će pristupiti ostalim aktivnostima oko dovršetka projektne dokumentacije, kao i provedbe postupka javne nabave za odabir izvođača radova. Procijenjena vrijednost radova je oko 10.000.000 kuna bez PDV-a, od čega su odobrena sredstva u iznosu 4.320.000,00 kuna, a preostali iznos osigurava Općina Gola – poručuju iz Općine.

Projektom je predviđena gradnja novog dječjeg vrtića u samom središtu naselja Gola u kojem će biti smještene četiri vrtićke i dvije jasličke skupine. Također, na prvom katu građevine planirano je smještanje uprave vrtića, a na vanjskom terenu izgradnja dječjeg igrališta, kao i parkirnog prostora i uređenje okoliša.

– Provedbom predmetnog projekta Općina Gola će imati izgrađen moderan, funkcionalan, energetski učinkovit dječji vrtić sa svim pratećim prostorima i sadržajima, kao i trajno riješen problem smještaja i uključivanja sve djece s područja Općine Gola u redovni predškolski program – zaključili su iz Općine.

Izvor: Općina Gola
Izvor: Općina Gola
zatvori