Nedjelja, 5. svibnja 2024.

LIJEPA VIJEST Uskoro počinje dogradnja vrtića u Đurđevcu, Janči: I dalje neće biti liste čekanja

U Grad Đurđevac stigla je odluka o financiranju i ugovor za projekt dogradnje Dječjeg vrtića Maslačak.

Nakon potpisa ugovora za financiranje projekta Grad Đurđevac će raspisati javnu nabavu za izvođače radova, a ubrzo nakon toga će početi i prvi radovi, izvijestili su iz Gradske Uprave. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 12,8 milijuna kuna, dok je iz europskih fondova uspješno osigurano sufinanciranje projekta s 9,8 milijuna kuna.

Projektom će se izgraditi potpuno nova zgrada uz postojeću vrtićku, a u koju će biti smješteni predškolci. Tako će im bezbolnije proći razdoblje prelaska iz vrtića u školske klupe. Izgradit će se prostorije za osam vrtićkih skupina s pripadajućim garderobama, sanitarijama i natkrivenim terasama, priručnom kuhinjom i blagovaonicom.

– U naš vrtić svake se godine upisuje sve više djece koja polaze jaslice tako da je već za iduću pedagošku godinu najavljeno povećanje broja upisane djece. Dogradnjom vrtića i dalje ćemo biti vrtić koji nema listu čekanja te ćemo koliko god bude potrebno i u budućnosti uvijek osiguravati prostor u vrtiću za svu djecu s područja našega grada – rekao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

zatvori