Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Imenovan novi predsjednik Nadzornog odbora Podravke

Nadzorni odbor Podravke na svojoj današnjoj sjednici imenovao je Damira Grbavca za svog novog predsjednika.

Priopćili su to upravo iz Podravke i dodali da mu mandat počinje s 1. studenim ove godine.

– Dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora Želimir Vukina odlazi nakon više od tri godine obnašanja funkcije. Nadzorni odbor i Uprava Podravke zahvaljuju gospodinu Vukini na angažmanu u protekle tri godine te njegovom doprinosu rastu i razvoju Podravke – govore u Podravki.

>> Predsjednik Nadzornog odbora Podravke podnio ostavku

Novoimenovani predsjednik Damir Grbavac za člana Nadzornog odbora bio je izabran u lipnju ove godine, a istu funkciju obnašao je još i od 2017. do 2019. godine, dodaju.

– Grbavac je bogatu profesionalnu karijeru počeo 1978. godine u grupaciji Đuro Đaković. Godine 1997. prešao je u Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb kao direktor Sektora investicijskog bankarstva. Iste godine postao je članom Uprave Raiffeisen Investment, a 1999. godine i predsjednikom Uprave Raiffeisen Vrijednosnica d.o.o – objašnjavaju.

Ukupno 17 godina obnašao je funkciju predsjednika Uprave Raiffeisen mirovinskog društva, a bio je i član nadzornih odbora društava Hrvatski Telekom d.d. i Zagrebačka Burza d.d. Bio je i član Upravnog vijeća Središnjeg registra osiguranika u prvom sustavu te predsjednik Udruženja društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a posjeduje i licencu ovlaštenog upravitelja mirovinskim fondovima i mirovinskim osiguravajućim društvima.

zatvori