Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Glazbeni put legendarne Ariane Šandl traje već 30 godina: Jedan od najljepših trenutaka mog rada je taj da se vidi napredak

Čak 30 godina u glazbenoj profesiji potpisuje Ariana Šandl, ravnateljica koprivničke Umjetničke škole Fortunat Pintarić, a njeno putovanje još ne staje.

Glazbeno putovanje dugo 30 godina počelo je dakle daleke 1992. godine kada je u rujnu stigla u ondašnju glazbenu školu u sklopu Osnovne škole Đuro Ester. Danas, 30 godina nakon, prevladavaju osjećaji ponosa, rekla nam je Šandl.

– Jedan od najljepših trenutaka mog rada u školi je taj da se vidi napredak. Znamo gdje smo danas, gdje smo sve bili, gdje smo sve radili, u kojim smo sve prostorima radili dok nismo došli u sadašnji prostor Umjetničke škole Fortunat Pintarić u Svilarskoj ulici. Tada smo počeli formirati srednju glazbenu školu, potom i plesni odjel i na kraju dobili status umjetničke škole koja smo i dan-danas. U sve sam krenula s osam kolega u zbornici, danas ih sjedim s 40. To je mojih 30 godina u školi, vidi se veliki napredak i to ne samo škole, već i djelatnika; odgojila sam generacije s kojima sada ravnopravno sjedim. Sve je to moj ponos u cijelom ovom periodu, kao i moj doprinos u kulturnom životu Koprivnice u kojem sam bila vrlo aktivna i ostat ću do daljnjega – poručila je Šandl.

zatvori