Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Završeno uređenje okoliša oko zgrade Mali princ, dvorište oduševilo mališane

Pored zgrade škole Odjela za učenike s teškoćama u razvoju u Đurđevcu dovršena je izgradnja nove zgrade Kuće podrške Udruge Mali princ, kao i uređenje okoliša te postavljanje novog dječjeg igrališta prilagođenog potrebama osoba s teškoćama u razvoju.

Radovi izgradnje zgrade obuhvatili su i zajedničko dvorište koje je sada potpuno uređeno i prilagođeno potrebama udruge i škole, postavljeno je i vodeno igralište te je uređen zimski vrt. Završeni su svi radovi na zgradi Udruge Mali princ te je počelo opremanje prostorija. Postavlja se kuhinja i ostali namještaj te se uskoro očekuje završetak projekta i preseljenje udruge u nove prostore, poručili su iz Grada Đurđevca.

Zadovoljstvo završetkom radova iskazao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

– Realizacijom projekta osigurat će se potreban prostor za korisnike Udruge Mali princ, a blizina Odjela za učenike s teškoćama u razvoju dodatna je pogodnost jer se nakon završene škole djeca neće puno udaljavati od svojih kolega, već će samo preseliti u susjednu zgradu. Učenici će odmah moći vidjeti da i nakon što završe školu imamo sustav koji će brinuti za njihove potrebe i to je ono što je najvažnije – poručio je.

Voditeljica odjela Irena Kožar zahvalila je Gradu i udruzi na realiziranom projektu.

– Roditelji i djeca naše škole oduševljeni su novouređenim dvorištem i igralištem, a mnogo im znači i ovaj projekt jer će sva naša djeca nakon završenog školovanja postati članovi Udruge Mali princ i svoje će vrijeme provoditi u novoizgrađenoj zgradi – zaključila je.

Prekrasan dan i sunce potaknuli su učenike da izađu na dvorište gdje su odmah isprobali nove sprave koje su im izmamile osmijehe na lice. Djelić atmosfere pogledajte u fotogaleriji u nastavku.

zatvori