Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO: VRIJEDNO PRIZNANJE Udruga Peski-Art Đurđevac proglašena najboljom likovnom udrugom

Nagrada za najuspješnije likovno djelo 2022. godine uručena je članu likovno-kreativne sekcije KUD-a Delovi Anđelku Brkiću.

Udruga Peski-Art Đurđevac proglašena je najboljom likovnom udrugom.

Izvijestio je to predsjednik udruge Franjo Mihočka i dodao da je ova odluka donesena proteklog vikenda u Zaboku gdje su održani 38. Susreti likovnih stvaratelja Hrvatskog sabora kulture.

– Ovom vrijednom priznanju doprinijeli su svakako i likovni radovi članova udruge koji su pohvale i nagrade dobivali prethodnih godina, a ovaj put nisu bili među odabranima, ali su svojim izvedbama doprinijeli cjelokupnom dojmu kako bi povjerenstvo dalo ovo prestižno priznanje – naglasio je Mihočka i dodao da je nakon 2018. godine i likovnih susreta u Slavonskom Brodu udruga primila ovo priznanje drugi put u pet godina.

U obrazloženju nagrade članice povjerenstva Sonja Švec Španjol i Aleksandra Goreta pritom su zapisale da su međusobna podrška, raznolike aktivnosti i kontinuirani rad ključni za razvoj kako same udruge tako i pojedinaca unutar udruge što u konačnici rezultira vidljivim uspjehom pri čemu nema kopiranja, već u fokus dolazi individualni pristup, karakter i afinitet svakog člana.

Spomenimo da su pohvalnice za svoj rad dobili članovi udruge Željko Bečaj, Mirko Markešić, Franjo Mihočka i Sanja Benko, a još su odabrani i radovi Pere Cika, Ivane Hadžije, Đure Jakovića, Marijana Štimca, Pere Topljaka – Petrine i Đure Zvonara.

Dodajmo da je nagrada za najuspješnije likovno djelo 2022. godine uručena članu likovno-kreativne sekcije KUD-a Delovi Anđelku Brkiću.

zatvori