Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Umjetnici Bare i Hans oslikali zid škole: Knjige i čitanje obogaćuju živote, nadamo da će i naš mural potaknuti djecu da više čitaju

Osnovna škola Braća Radić ima novi vizualni identitet.

Bočni zid dvorane oslikan je u sklopu Street art festivala koji se po 10. put održao u Koprivnici u organizaciji Udruge Mamuze.

>> FOTO: UMJETNOST NA OTVORENOM Počeo je 10. Street art festival, pripremljeno i tiskano izdanje

– Izradu murala s posebnim su zanimanjem pratili učenici i zaposlenici, nestrpljivo iščekujući njegov konačan izgled. Kvalitetan i estetski promišljen ostvaraj rezultat je uspješne suradnje ravnatelja škole Kreše Grgca, umjetnika, Zorana Švende, učiteljice likovne kulture i Udruge Mamuze. Boris Bare i Zvonimir Haramija Hans autori su dinamičnog murala koji definira novi vizualni identitet škole – poručili su iz škole.

Dodali su da osim što uvelike doprinosi estetskom uređenju okoliša, mural ima odgojno-obrazovnu komponentu jer boravak učenika u estetski promišljenom okruženju doprinosi oformljenju njihovih vlastitih estetskih vrijednosti.

– Naš zajednički rad, mural pod nazivom “U svijetu mašte” prikazuje dječaka uronjenog u svijet knjiga, priča odnosno u svijet mašte. Dječak s pilotskim naočalama na glavi sjedi na hrpi knjiga dok jednu drži u rukama i čita. Oko njega širi se njegov svijet mašte koji je izašao iz svih tih pročitanih knjiga. U tom svijetu nalaze se detektivke, leteći tanjuri, dvorci, vitezovi, gusari, roboti. Poruka murala je da knjige, priče i čitanje obogaćuju naše živote i čine ih zanimljivijima te se nadamo da će i naš mural potaknuti djecu da više čitaju – istaknuli su Zvonimir Haramija Hans i Boris Bare.

zatvori