Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO Učenici COOR-a Podravsko Sunce posjetili Službu civilne zaštite Koprivnica

Učenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa posjetili su Službu civilne zaštite Koprivnica.

Iz Službe ureda župana dodali su da su učenici bili u pratnji zamjenika župana i načelnika Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimira Ljubića i suradnika te nastavnika. Učenici su tako iz prve ruke doznali kako funkcionira služba.

– O metodologiji rada, ustrojstvu i aspektima sustava civilne zaštite govorio je pročelnik službe Miroslav Blažotić, dok se načelnik Ljubić, uz zahvalu djelatnicima na predanom radu, osvrnuo na ključne događaje koji su obilježili posljednjih nekoliko godina. Ljubić je naglasio kako je županijski sustav civilne zaštite sa svim svojim sastavnicama na najbolji mogući način odgovorio na sve oblike kriza koje su pogodile našu županiju, Hrvatsku i svijet. Podsjetio je i na važnost edukacija i vježbi kako bi se u slučaju kriznih situacija dobro planiranom i pravovremenom reakcijom potencijalne posljedice svele na minimum. Učenicima je prezentirana i oprema te na praktičnom primjeru pokazana komunikacija unutar sustava ranog upozoravanja što je između ostalog i glavna tema ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa – objasnili su.

zatvori