Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Sudionice ovogodišnjeg Festivala žena iz ruralnih područja uživale u druženju, pjesmi i plesu

Nakon uspješno održanog Festivala žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije u Novigradu Podravskom održano je druženje sudionica.

Iz Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije poručili su da je predsjednica povjerenstva Verica Rupčić tom prilikom zahvalila ženama na sudjelovanju i osobnom angažmanu, ali i njihovoj pratnji na podršci. Posebno je pak zahvalila načelniku Općine Novigrad Podravski Zdravku Brljeku kao domaćinu, dok je Brljek izrazio zadovoljstvo što je festival održan u upravo Novigradu. Prisutne je uime koprivničkog-župana pozdravila i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, kao i predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Damir Felak.

– Druženje je bilo prilika za bolje upoznavanje, razmjenu iskustava i umrežavanje žena u opuštenoj i veseloj atmosferi. Uz druženje i uživanje u prekrasnoj prirodi i prostoru uređenom u etno stilu, žene su podijelile zadovoljstvo i svoje dojmove uz prijedloge za slijedeći festival, a neke su već pronašle i sudionice za iduću godinu. Zajednički zaključak je da je festival u potpunosti uspješan te da je interes iz godine u godinu sve veći, kako sudionica, tako i posjetitelja. Svi su izrazili želju da se festival organizira i dalje jer je u svojoj jedinstvenoj formi jedina prilika za pojedinačnu prezentaciju žena te ima važne elemente u mnogim segmentima djelokruga rada povjerenstva – naglasili su u povjerenstvu.

Za dobru atmosferu uz pjesmu i ples pobrinuli su se članice i članovi novigradskog zbora KUD-a Ivan Vitez Trnski i glazbeni sastav Frontmeni.

zatvori