Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO Slaven Belupo svladao Rijeku u napetom okršaju na Apašu

Nogometaši Slaven Belupa u 14. su kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige upisali veliku pobjedu protiv Rijeke.

Golovima Hoxhe i Krstanovića slavili su rezultatom 2:1 na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš, izvijestili su iz kluba.

Trener Zoran Zekić u odnosu na pobjedu u Šibeniku napravio je tek jednu promjenu u svojoj momčadi. Umjesto ozlijeđenog Christopoulosa od prve je minute krenuo Zirdum.

Prvu priliku na susretu imao je Slaven Belupo. Krstanović je lijepo spustio loptu za Kocijana čiji udarac sa 16 metara gostujuća obrana blokira i odbija tik pored vratnice. Odgovorila je Rijeka pokušajima iz daljine, no nije ozbiljnije zaprijetila. U 13. minuti snažan udarac Crnca iskosa s desne strane otišao je zamalo pokraj vratnice. Rijeka je u 36. minuti zaprijetila preko Frigana. Njegov udarac glavom nije bio dovoljno precizan da promijeni početnih 0:0. Koprivnička je momčad stigla u vodstvo spektakularnim pogotkom Hoxhe u 45. minuti. Ofenzivac Slaven Belupa odapeo je iskosa s lijeve strane, s otprilike 30 metara i poslao loptu u suprotne rašlje gola Labrovića za 1:0.

– Rijeka je izjednačila već nakon četiri minute igre u drugom poluvremenu. Vučkić je zabio u 49. za 1:1. Pokušao je odgovoriti Krstanović glavom nedugo nakon toga. Nije bio dovoljno precizan. U 73. minuti Marina je bio u idealnoj situaciji, na dva metra od gola Rijeke, no promašio je cijelu loptu glavom te je rezultat ostao isti. Slaven Belupo u novo je vodstvo stigao u 80. minuti. Marina je izborio kazneni udarac, a Krstanović zabio za 2:1 – naglasili su u koprivničkom prvoligašu.

U idućem kolu Slaven Belupo gostuje u Gorici. Utakmica će se igrati u nedjelju s početkom u 17:30.


23.10.2022. – 14. kolo SuperSport HNL

Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš, Koprivnica

NK Slaven Belupo – NK Rijeka 2:1 (1:0)

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Bosec, Zirdum, Soldo, Talys – Mudražija (od 87. Bašić), Marina (od 90. Boras), Kocijan – Crnac (od 83. Žuljević), Krstanović, Hoxha (od 83. Mioč). Trener: Zoran Zekić

NK RIJEKA: Labrović – Smolčić, M. Pavlović, Vukčević – Grgić, Selahi (od 89. Krešić), Vrančić, Alvarez, Ampem – Frigan, Vučkić. Trener: Serse Cosmi.

Suci: Ante Čulina, Dario Kolarević, Ivan Starčević, Toni Dadić

VAR: Duje Strukan, AVAR: Alen Jakšić

Strijelci: 1:0 Hoxha 45′, 1:1 Vučkić 49′, 2:1 Krstanović 80′

Žuti karton: Marina 66′ (Slaven Belupo); Vukčević 58′, Selahi 76′ (Rijeka)

Crveni karton: (Slaven Belupo); Alvarez 78′ (Rijeka)

zatvori