Četvrtak, 16. svibnja 2024.

FOTO Slaven Belupo na Šubićevcu svladao Šibenik

Nogometaši Slaven Belupa u 13. su kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige na Šubićevcu nadigrali Šibenik.

Iz kluba su izvijestili da je Hoxha s dva pogotka donio tri velika boda za koprivničku momčad.

Trener Zoran Zekić nije mogao računati na Božića, Kvržića, Branštetera, Suška, Fanima, Mihalića i Jambora, a u odnosu na susret s Osijekom napravio je čak pet izmjena. Od prve minute krenuli su Čović na golu te Bosec, Christopoulos, Soldo i Talys u obrani. Tri igrača u veznoj lini bili su Marina, Mudražija i Kocijan koji je ponio kapetansku traku na svojoj ruci, dok su u napadu zaigrali Crnac, Krstanović i Hoxha.

– Naša je momčad odlično otvorila današnju utakmicu i pravo je čudo kako nije vodila nakon uvodnih pet minuta. Prvo je Crnac propustio realizirati jedan na jedan a Rogićem, a onda je Hoxha pogodio stativu. Obojica su se lijepo riješila svojih čuvara, no nedostajalo je malo preciznosti. Odgovorio je Šibenik preko Čopa, no rezultat je ostao početnih 0:0. Udarac Perića glavom u 26. minuti odličnom je reakcijom obranio Čović. Nakon prvih 45 minuta nismo vidjeli golove – istaknuli su u koprivničkom prvoligašu.

Na startu drugog poluvremena Šibenik je opet opasno zaprijetio nakon jednog kornera, ali Čović je bio još jednom siguran. Koprivnička je momčad u vodstvo stigla u 72. minuti. Hoxha je najviši bio nakon jednog kornera i glavom zabio za 0:1. U 82. minuti Mioč je savršeno centrirao, a Žuljević iskosa s desne strane glavom pucao malo pokraj gola. Konačnih 0:2 u 89. je minuti postavio Hoxha svojim drugim pogotkom. Odapeo je snažno i precizno s 20 metara ofenzivac Slaven Belupa i donio važna tri boda Farmaceutima.

U idućem kolu Slaven Belupo će u Koprivnici ugostiti Rijeku. Utakmica će se igrati u nedjelju s početkom u 17:10.


14.10.2022. – 13. kolo SuperSport HNL

Šubićevac, Šibenik

HNK Šibenik – NK Slaven Belupo 0:2 (0:0)

GNK ŠIBENIK: Rogić – Mesa, Matić, Perić, Mina (od 34. Kvesić (od 72. Dolček)) – Matić (od 58. Marasović), Salomon, Vidović (od 56. Špeljak) – Arai, Čop, Delić (od 46. Rak). Trener: Mario Cvitanović.

NK SLAVEN BELUPO: Marković – Bosec, Christopoulos, Soldo, Talys – Mudražija, Marina (od 88. Zirdum), Kocijan (od 64. Mioč) – Crnac (od 64. Žuljević), Krstanović (od 90. Manaj), Hoxha (od 90. Martinaga). Trener: Zoran Zekić.

Suci: Jakov Titlić, Hrvoje Radić, Vice Vidović i Marino Majstorović.

VAR: Marin Vidulin, AVAR: Robi Kezele.

Strijelci: 0:1 Hoxha 72′, 0:2 Hoxha 89′

Žuti karton: Vidović 29′ (Šibenik); Marina 49′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Šibenik); (Slaven Belupo)

zatvori