Subota, 27. travnja 2024.

FOTO: PROJEKT GIMNAZIJE Čak 47 učenika i profesora iz Litve, Portugala, Rumunjske, Španjolske i Kanarskih otoka uživalo u ljepotama naše zemlje

Učenici i profesori Gimnazije Fran Galović u zadnjem tjednu rujna ugostili su 47 učenika i profesora iz pet škola Litve, Portugala, Rumunjske, Španjolske i Kanarskih otoka.

Profesorica Ana-Marija Martan za školski list FRANzine napisala je kako ovo druženje ujedno bila i posljednja u nizu mobilnosti u sklopu Erasmus+ Umbrella projekta kojim se nastojalo partnerima koprivničke gimnazije pokazati hrvatsku gostoljubivost i lokalne i regionalne kulturne i prirodne ljepote.

– Učenici i profesori su se u dva dana boravka u našoj školi, u ponedjeljak i petak, upoznali s posljednjim aktivnostima projekta, odnosno rezultatima i usporedbama bilježenja klimatskih elemenata u urbanim pustinjama te mogućnostima ublažavanja efekata urbanih pustinja na mikroklimu prostora te su sudjelovali u međunarodnom Umbrella kvizu – naglasila je.

Osim toga, posjetili su Zagreb pri čemu posebice valja izdvojiti obilazak Hrvatske radio televizije uz vodstvo meteorologa Zorana Vakule koji je sudionike projekta upoznao s načinima na koji se izrađuje i snima vremenska prognoza.

– Vrlo je zanimljivo bilo i u Accredo centru u Zasadbregu gdje su kroz niz “disciplina” kao što su paintball, kružić-križić, go-kart i mnoge druge učenici i profesori mogli osloboditi svoj natjecateljski duh, ali se i još više zbližiti. Obilazak prekrasnih Plitvičkih jezera nažalost je omela obilna kiša pa smo u četvrtak svoje goste poveli u razgled Đurđevca, Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama te u Toplice Sv. Martin gdje su dobar dio dana proveli uživajući u vodenim sportovima – objasnila je Martan.

Spomenula je i da je ovom mobilnosti gimnazija na zadovoljstvo svih sudionika uspješno privela kraju projekt Umbrella.

zatvori