Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Predstavljen novi Koprivnički godišnjak, Jakšić: Pun je sadržaja i projekata kojima se možemo ponositi

U Galeriji Mijo Kovačić u Koprivnici večeras je predstavljeno novo izdanje Koprivničkog godišnjaka, informativnog biltena Grada Koprivnice.

Riječ je o već tradicionalnom biltenu koji je ove godine izdan po 19. put, a kako je to prilikom predstavljanja rekao koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, u publikaciji su zastupljeni pojedinci, udruge, škole, vrtići i druge ustanove koje svojim projektima i programima čine život u Koprivnici ljepšim. Jakšić je zahvalio i svima koji su radili na ovogodišnjem izdanju Koprivničkog godišnjaka rekavši da je lijepo znati da “in house” postoji tim ljudi koji je spreman sadržajem popuniti sve ono što se u Koprivnici događalo tijekom protekle godine.

– Najveće hvala ide građanima Koprivnice na podršci, povjerenju i svemu onome što zajedno odrađujemo iz godine u godinu i čime zajedno pomičemo standard kvalitete života u Koprivnici – naglasio je.

Posebno mu je pak lijepo prezentirati Koprivnički godišnjak nakon godine u kojoj je nakon više desetljeća izgrađena Osnovna škola Podolice ili, recimo, nakon što se vide nove vizure središta grada.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Jednostavno ima toliko toga dobrog i lijepog što nam pokazuje zašto je nama Koprivnica toliko draga i zašto ju toliko volimo. Lijepo je znati da su Pučko otvoreno učilište Koprivnica, Knjižnica i čitaonica Fran Galović i Muzej grada Koprivnice prepoznati izvan granica Koprivničko-križevačke županije, lijepo je znati da i ostale udruge u kulturi i udruge civilnog društva zajedno stvaraju i RockLive i Fest Jazza i sve druge aktivnosti, kao i što je lijepo znati da je Koprivnica prepoznata kao grad sporta s prvoligašem u nogometu i Podravka Vegetom kao najtrofejnijim hrvatskim rukometnim klubom, ali i brojnim drugim pojedincima i klubovima – poručio je Jakšić.

Siguran je stoga da je Koprivnički godišnjak pun sadržaja i projekata kojima se možemo ponositi.

– Od svega srca pozivam sve da pročitaju sve što smo zajedno ostvarili i osvrnu se na ono što zajedno možemo ostvariti u vremenima koja dolaze. Neka nam svima ovi projekti, rezultati i ljudi, od najmanjih do najstarijih, budu najljepša čestitka za rođendan naše Koprivnice – zaključio je.

Tehničku stranu ovogodišnjeg izdanja otkrila je predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Ovogodišnji Godišnjak tiskan je u 12.000 primjeraka, a na 120 stranica ima raznog sadržaja tako da je koncipiran po određenim cjelinama – tu su aktualnosti, top priče, gospodarstvo, komunalno gospodarstvo, kultura, sport, dječje stranice i društvena događanja. Glavna i odgovorna urednica je Ivana Ledinski Cvetković, a niz priloga napravili su i Nikol Bali, Sanjin Bojić, Sonja Markić, Petra Bijač, Goran Čičin Mašansker i Hrvoje Ružić – objasnila je.

Godišnjak je pritom financiran iz prihoda od oglašivača kojih je ove godine 36.

– Distribucija započinje sutra tako da će stići na sva vrata naših korisnika i vjerujem da će im biti zabavan i koristan. Besplatan primjerak građani mogu podići i na kioscima Tiska, u knjižnici, Domu mladih, Bazenima Cerine i u Komunalcu. Od sutra ga možemo prelistati u digitalnom obliku na stranici godisnjak.koprivnica.hr – naglasila je Tetec.

zatvori