Nedjelja, 5. svibnja 2024.

OSIJEK PREJAK Nemoćni Slaven Belupo teško poražen na Apašu

Nogometaši Slaven Belupa u 12. su kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige upisali poraz od Osijeka.

Na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš gosti su slavili s uvjerljivih 4:0, izvijestili su iz kluba.

Trener Zoran Zekić u današnjem susretu nije mogao računati na Jambora, Suška, Branštetera, Manaja i Kvržića koji su u procesu rehabilitacije. Na teren je od prve minute poslao Markovića na golu, Tepšića, Božića i Soldu u obrani te Boseca i Martinagu na bokovima. Trojac u veznoj liniji činili su Mudražija, Marina i Mioč, a napadački tandem Hoxha i Crnac. Osijek je u utakmicu ušao kao trećeplasirana momčad prvenstva s četiri pobjede u nizu i 18 osvojenih bodova, jednim više od koprivničke momčadi.

Današnji susret dobrom je prilikom otvorio Slaven Belupo. Hoxha je centrirao s lijeve strane, a Mioč glavom poslao loptu malo pokraj vratnice gola Ivušića. Odgovor gostiju bio je pogodak. Caktaš je iz slobodnog udarca zabio za 0:1 u petoj minuti susreta. Nekoliko minuta kasnije Martinaga je pokušao iz slobodnog udarca s 25 metara, no njegov udarac nije bio dovoljno precizan. Osijek je s 0:2 poveo u 35. minuti kada je gol postigao Kleinheisler. Mioč je pokušao u 40. minuti izvana. Njegov pokušaj otišao je iznad grede. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Caktaš je zabio za 0:3.

– U 53. minuti Osijek je poveo s 0:4. Caktaš je postigao svoj treći pogodak na susretu. Šest minuta kasnije udarac Žuljevića iz slobodnog udarca otišao je tik pokraj vratnice, a samo nekoliko trenutaka kasnije Mudražija je zatresao stativu. Najbolju priliku za Slaven Belupo propustio je Žuljević u 71. minuti kada nije uspio realizirati situaciju jedan na jedan s Ivušićem. Gotovo u identičnoj situaciji našao se Mioč sedam minuta kasnije. Rezultat se nije mijenjao – zaključili su u koprivničkog prvoligašu i dodali da u idućem kolu Farmaceuti gostuju u Šibeniku. Utakmica će se igrati u petak s početkom u 18 sati.


9.10.2022. – 12. kolo SuperSport HNL
Kušek – Apaš, Koprivnica

NK Slaven Belupo – NK Osijek 0:4 (0:3)

NK SLAVEN BELUPO: Marković – Bosec, Tepšić (od 46. Christpoulos), Božić (od 39. Žuljević), Soldo, Martinaga – Mudražija (od 72. Kocijan), Marina, Mioč – Crnac (od 46. Krstanović), Hoxha (od 72. Fanimo). Trener: Zoran Zekić.

NK OSIJEK: Ivušić – Barišić, Žaper, Čeberko – Gržan, Jugović (od 87. Bakić), Nejašmić (od 64. Brlek), Leovac – Kleinheisler (od 74. Topčagić), Caktaš (od 74. Mierez) – Beljo (od 74. Hiroš). Trener: Rene Poms.

Suci: Ivan Bebek, Bojan Zobenica, Vedran Đurak, Goran Pečarić.

VAR: Marin Vidulin, AVAR: Robi Kezele

Strijelci: 0:1 Caktaš 5′, 0:2 Kleinheisler 35′, 0:3 Caktaš 45′, 0:4 Caktaš 53′

Žuti karton: (Slaven Belupo); Kleinheisler 20′, Leovac 61′ (Osijek)

Crveni karton: (Slaven Belupo); (Osijek)

zatvori