Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO Okupili se mještani četiriju Novigrada, plesa, zabave i druženja nije nedostajalo

Mještani Novigrada Podravskog od 7. do 9. listopada sudjelovali su na tradicionalnom druženju četiriju Novigrada.

Iz Općine Novigrad Podravski poručili su kako je domaćin druženja ove godine bio istarski Novigrad – Cittanova.

– Nakon dolaska autobusa svih Novigracov, dočekali su nas domaćini na čelu s prvim čovjekom Novigrada Antom Milosom ispred sportske dvorane uz domjenak dobrodošlice. Poslije smještaja gostiju, tko je htio mogao je nazočiti koncertu Gustafa na Velikom trgu u centru Novigrada. U subotu, tko je htio, mogao je ići na izlet u Rovinj. U Rovinju su Novigraci podijeljeni u manje grupe i uz stručne turističke vodiče razgledali su gradske znamenitosti – objasnili su.

Nakon povratka izletnika u novigradskom parku Janeza Ziherla u Karpinjanu bio je organiziran ručak za sve sudionike susreta. Iza ručka bilo je sportskih aktivnosti, natjecanja te prisustvovanja malonogometnim utakmicama uz nastup Francuske, Češke, Slovenije i SAD-a. Dio zainteresiranih gostiju je obišao i razgledao mjesne vinarije vozeći se turističkim vlakićem uz degustaciju vina, maslina sira i pršuta.

Nakon večere uz podjelu poklona između načelnika četiriju Novigrada, predaje svečane zastave idućem domaćinu skupa Novigracov, Novigradu na Dobri, uz glazbu i ples nastavljeno je druženje svih sudionika.

– U nedjelju je u crkvi Svetog Pelagija i svetog Maksima na Velikom trgu prikazana sveta misa za sve goste i domaćine. Uz mogućnost posjeta lokanim muzejima i kulturnim izložbama, nakon ručka kod domaćina, kupanja i razgledanja Novigrada vožnjom turističkim vlakićem, sudionici susreta ispred sportske dvorane ispraćeni su od domaćina na povratak u svoja mjesta. Hvala domaćinima iz istarskog Novigrada – Cittanove na lijepom prijamu i ugodnom druženju, do idućeg skupa – zaključili su u podravskoj Općini.

zatvori