Srijeda, 1. svibnja 2024.

FOTO: OBNOVA BOLNICE Dr. Devčić: Radovi će biti gotovi na ljeto, a očekivana ušteda u potrošnji energije je do 55 posto

Energetska obnova koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek u punom je jeku.

Rekao je to prilikom jučerašnjeg obilaska radova ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić i dodao da su radovi započeli prošle godine i trebali bi biti gotovi u srpnju iduće. Podsjetio je i da je riječ o projektu vrijednom više od 43 milijuna kuna.

– Riječ je o zahvatu površine od otprilike 17.000 kvadratnih metara od šestog kata do prizemlja koji će se kompletno energetski obnoviti. Također ćemo promijeniti stolariju i staviti novu fasadu, a unutar zgrade se postavlja usklađena klima i ventilacija za sve bolničke prostore, kao i LED rasvjeta – naglasio je.

Devčić je progovorio i o očekivanim uštedama nakon završetka obnove.

– Očekivana ušteda u potrošnji energije je do 55 posto, to su inicijalni proračuni. Unutar godinu dana nakon završetka radova očekuje se da se na mjernim mjestima pokažu realne vrijednosti, očekujemo da će one biti nešto veće. S obzirom na povišenje cijena energenata, financijske uštede znat ćemo nakon što završi zima – otkrio je.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren se također pridružio zadovoljstvu napretkom radova naglasivši kako uvijek ima prostora za ulaganja u zdravstveni sektor.

– Zadovoljni smo dinamikom i kvalitetom radova te vjerujemo da će se i dovršiti u planiranom roku, a ovaj veliki zahvat sigurno će značiti dodatni iskorak u poboljšanju zdravstvenih usluga za naše građane. Isplativost ulaganja u projektima energetskih obnova je velika jer ćemo upravo uštedom energije vratiti uloženo te rasporediti sredstva za druge potrebe bolničkog sustava – zaključio je Koren.

zatvori