Petak, 11. listopada 2024.

FOTO Na groblju u Đurđevcu otkriven obnovljeni spomenik hrvatskim braniteljima i položeni vijenci

Na Gradskom groblju u Đurđevcu nedaleko Križa života svečano je otkriven potpuno obnovljeni spomenik hrvatskim braniteljima.

Otkrivanju spomenika nazočili su gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković zajedno s članovima Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Đurđevac, predstavnicima 3. bojne 105. brigade Hrvatske vojske, delegacijom Policijske postaje Đurđevac te predstavnicima Udruge hrvatskih branitelja Republike Hrvatske. Pritom su položili vijenac i zapalili svijeće u znak sjećanja na sve naše poginule i stradale branitelje.

Iz Grada Đurđevca izvijestili su da je spomenik u cijelosti obnovljen, postavljena je nova spomen ploča te je ograđen pletenim lancem.

– Okupljeni nisu krili svoje emocije i oduševljenje što je ovako važno spomen obilježje obnovljeno u čast i kao zahvala svima koji su dali svoje živote za obranu naše domovine. Spomenik je obnovio Grad Đurđevac u suradnji s Udrugom hrvatskih branitelja Republike Hrvatske, a uređenje je sufinanciralo Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske – naglasili su u đurđevačkoj Gradskoj upravi.

Uz to, kod spomen obilježja Križa života Lacković i Janči položili su vijenac u spomen na sve pokojne sugrađane te na sve stradale hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata.

Slušaj uživo
zatvori