Subota, 11. svibnja 2024.

FOTO Listopad u Domoljubu prepun je kulturnih programa

Listopad u Domoljubu prepun je kulturnih programa.

Prva je na repertoaru predstava OBAVEZA Umjetničke organizacije CIRK POZOR. Riječ je o neverbalnoj fantaziji koja koristi klauniranje, ples, pokret i manipulaciju predmetima u maniri novog cirkusa. Alegorija je to stvarnog sukoba koji pritišće čitav ljudski život.

Inspirirana vizionarskom dramom Jeana Giraudouxa “Luđakinja iz Chaillota”, OBAVEZA postavlja jednu usamljenu ženu protiv masovnog zla. Naša je junakinja utjelovljenje nevinosti: krhka, naopaka, djetinjasta, čista. Ona čini sve što je moguće ne bi li pobjegla vanjskoj sili koja je počinje progoniti, rušeći polako ali sigurno dijelove svijeta koji je sebi stvorila i u kojem je dotad sretno živjela. Bori se s neumoljivom silom bez ijedne izgovorene riječi – pokret je njen jezik i njeno oružje. Sukob je to koji se s vanjskog plana prenosi i na unutarnji život ljudski.

“Vidite i sami – ništa lakše! Sve što je bilo potrebno da bi ovo svjetsko ludilo slomilo svoje očnjake bila je samo jedna razumna žena.” (Iz “Luđakinje iz Chaillota”)

Predstava je 2022. dobila Nagradu Žirija građana za najbolji zvuk i glazbu u predstavi na 25. Art Trema Festu u Rumi, Srbija, te Specijalnu nagradu žirija na 15. MonoACT Međunarodnom festivalu u Peći, Kosovo. Možete ju pogledati 20.10.2022. od 19:30.

Svjetski dan audiovizualne baštine obilježit ćemo koncertom Hollywood Film Music Quarteta koji će vas povesti na glazbeno putovanje kroz skladbe iz poznatih hollywoodskih ostvarenja, a njihovi izvrsni nastupi jednako oduševljavaju ljubitelje klasične glazbe kao i poklonike sedme umjetnosti. Na bogatom koncertnom programu koji potpisuje filmski i kazališni skladatelj Ozren K. Glaser nalaze se glazbene teme iz filmova i serija kao što su Game of Thrones, The Crown, Beauty and the Beast, Gladiator, The Lord of the Rings, James Bond: Skyfall, Pirates of the Caribbean, A Star is Born i brojni drugi.

Hollywood Film Music Quartet jedni su od najboljih domaćih izvođača popularne filmske glazbe, a koprivničkoj će se publici predstaviti akademski glazbenici u sastavu Martina Drakulić (violina), Lara Silvestri Valdevit (violina), Petar Haluza (viola) i Lovro Kovačević (violončelo). Koncert je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a održat će se 27.10.2022. u 19 sati.

Za ljubitelje stand up komedije tu je simpatični Tin Sedlar koji će publiku odvesti na “Treći dejt” (nije primjerena za djecu mlađu od 16 godina), 21.10.2022. od 20 sati.

Ljubitelji zborskog pjevanja moći će uživati u 19. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava u kojem ćete moći uživati u nedjelju 23.10.2022. od 12 sati pa sve do 20:30.

Konac listopada rezerviran je za nježne zvuke sevdaha kojim će nas očarati Amira Medunjanin uz pratnju Antonia Vrbički na harmonici 28.11.2022. od 19:30.

Uživajte u kulturnim programima u Domoljubu.

zatvori