Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Klara Miklošić izabrana za predstavnicu Koprivničko-križevačke županije u Nacionalnom vijeću učenika

Učenica Umjetničke škole Fortunat Pintarić Klara Miklošić izabrana je za predstavnicu Koprivničko-križevačke županije u Nacionalnom vijeću učenika Republike Hrvatske.

Priopćili su to iz Službe ureda župana nakon što je u prostorijama Gimnazije Fran Galović održan izbor učeničkih predstavnika. Za njenog zamjenika pritom je izabran učenik Gimnazije Fran Galović Josip Mikulić.

– Kandidati su se kroz kratka izlaganja predstavili svojim kolegama pri čemu su istaknuli da će zastupati učeničke interese te raznovrsnost i dostupnost školskih aktivnosti uz aktivnije uključivanje mladih u život lokalne zajednice – naglasili su u Službi ureda župana.

Spomenimo da su predstavnike učeničkih vijeća osnovnih i srednjih škola uvodno pozdravili ravnatelj koprivničke gimnazije Vjekoslav Robotić te zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Ana Mušlek.

Dodajmo da Nacionalno vijeće učenika kao oblik aktivnog uključivanja učenika osnovnih i srednjih škola u osmišljavanju školskog života djeluje kao predstavničko tijelo te kao savjetodavno tijelo Ministarstva znanosti i obrazovanja i tako pridonosi poboljšanju kvalitete odgojno-obrazovnog sustava Hrvatske. Vijeće se sastoji od 21 člana – po jedan iz svake županije i Grada Zagreba, a članove se na razini županija bira na mandat od dvije kalendarske godine.

zatvori