Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Gradski park postao Zabranjena šuma, održana još jedna radionica s temom Harryja Pottera

U Zabranjenoj šumi, odnosno koprivničkom gradskom parku, u subotu je održana još jedna radionica za mlade iz ciklusa programa Godišnja doba s Harryjem Potterom u knjižnici koji provodi Knjižnica i čitaonica Fran Galović.

Iz Gradske uprave izvijestili su da je na radionici sudjelovalo 12 polaznika uzrasta od 11 do 19 godina.

– U gradskom parku koji je za ovu priliku “odglumio” Zabranjenu šumu odvijala se aktivnost skupljanja jesenskih šumskih plodova, otpalih grančica, lišća i kestena od kojih su kasnije u kreativnoj radionici u knjižnici polaznici izrađivali maštovita čarobna bića, a najviše paukove, najpoznatije stanovnike Zabranjene šume iz čarobnog svijeta Harryja Pottera. Polaznici su osim toga rješavali nagradni kviz u kojem su imali priliku pokazati svoje poznavanje knjiga i filmova o Harryju Potteru, a također su oslikavali bundeve te izrađivali male svjetiljke od recikliranih staklenih bočica – naglasili su.

Voditeljice radionice bile su knjižničarke Valentina Mikec i Ljiljana Vugrinec, a program je održan u suradnji i uz pomoć tri mlade knjižnične volonterke Marije, Blanke i Lorne koje su sudjelovale u pripremi i izvedbi radionica.

zatvori