Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Članovi Ronilačkog kluba Šoderica sjajni na Dravi u Varaždinu: Naša hrabra ekipa je izdržala do kraja i postigla odlične rezultate

Članovi Ronilačkog kluba Šoderica ostvarili su sjajne rezultate na 31. natjecanju u plivanju perajama Drava 2022 i finalu kupa Republike Hrvatske u daljinskom plivanju perajama koje je održano u Varaždinu na rijeci Dravi.

U klubu govore kako je riječ o natjecanju koje je tradicija duga 31 godinu, a članovi su kao i svake godine dali svoj obol jer je natjecanje ujedno bila i finalna utrka.

– Mala, ali mlada i perspektivna ekipa u oštroj konkurenciji ponovo je pokazala da na nju itekako možemo računati u budućim utrkama. Oni još mlađi za sada su samo zdušno navijali za starije članove i bodrili ih na svakom mostu. Nadajmo se da se nisu uplašili duljine staze i hladnoće vode i da će i oni iduće godine zaplivati po uzoru na nešto starije kolege i kolegice. Ove je godine voda sporo tekla pa je i plivanje duže trajalo, ali naša je hrabra ekipa izdržala do kraja i postigla odlične rezultate – naglasili su u klubu.

U apsolutnom poretku na 6.500 metara Isabella Victoria Švegović osvojila je tako četvrto mjesto, Viktor Lovreković završio je peti, Tin Treščec osmi, a Leo Bradić 11.

Kada je pak riječ o rezultatima finala Kupa u plivanju perajama, kod kadeta, odnosno kadetkinja je Isabella Victoria Švegović zauzela treće mjesto, a Tin Treščec sjajno prvo. Kod mlađih juniora Viktor Lovreković završio je drugi, kod juniora Leo Bradić zasjao je na prvom mjestu, a kod veteranki je Antonija Patrčević Lončarić također završila prva.

U ukupnim klupskim rezultatima žene i muškarci su osvojili drugo mjesto, isto kao i klub ukupno.

zatvori