Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO: AGLOMERACIJA STIGLA U KRLEŽINU Nakon što se postave cijevi ide izvedba priključaka i uređenje javnih površina

Na području grada Đurđevca u tijeku je izgradnja i rekonstrukcija vodovodnih i kanalizacijskih instalacija u sklopu projekta Aglomeracija.

– Priključenje gotovo 11.300 stanovnika na novi sustav javne odvodnje i 9.500 stanovnika na novi sustav vodoopskrbe značit će osjetno povećanje kvalitete života na području cijele aglomeracije te očekujemo da će velika većina njih iskoristiti mogućnost besplatnog priključka koju nudi ovaj projekt. Grad prati radove aglomeracije i istovremeno uređuje pješačke staze te se u rov paralelno postavljaju i plinske instalacije te optički kabeli za internet – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Iz Gradske uprave poručuju da su, nakon što su završeni radovi na postavljanju cijevi i nakon što je testiran sustav u Ulici Matije Gupca, počeli radovi na postavi instalacija u Ulici Miroslava Krleže.

– Nakon što se postave vodovodne i kanalizacijske cijevi, počinje izvedba kućnih priključaka, a paralelno s tim radovima i uređenje javnih površina. U planu je uređenje i asfaltiranje kolnih prilaza nakon čega će se i urediti pješačka staza – objašnjavaju.

Podsjetimo, projekt Aglomeracija vrijedan je oko 430 milijuna kuna, a njegovom provedbom izgradit će se 29,5 kilometara vodoopskrbne mreže, 3.349 kućnih priključaka na mrežu, crpna stanica i vodosprema u Čepelovcu, kanalizacijska mreža u dužini od 59,3 kilometara u Delovima, Novigradu Podravskom, Šemovcima, Hampovici, Đurđevcu, Čepelovcu, Budrovcu, Ferdinandovcu, Kloštru Podravskom, Budančevici, Kozarevcu i Prugovcu, pročistač otpadnih voda u Ferdinandovcu, dok će se za pročistače u Virju i Podravskim Sesvetama povećati kapaciteti.

zatvori