Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO: 200 LET GOLE Milinković: Na prekrasnim temeljima koje su udarili naši preci, mi smo stvorili jednu modernu općinu s tradicijskim vrijednostima

Pod nazivom 200 let Gole ove jeseni obilježava se važna obljetnica za Prekodravlje.

Naime, Gola slavi 200 godina od svojeg postanka u spomen na 1822. godinu kada je trajno naseljeno ovo mjesto. Stoga su Općina Gola i Udruga Prekodravski zvon uz pomoć Turističke zajednice područja Središnja Podravina organizirali niz događanja kojima će od listopada do prosinca obilježiti ovu svoju važnu obljetnicu. Tim povodom u Društvenom domu jučer je pripremljen program posvećen povijesti Gole i uspomeni na doseljenje prije 200 godina.

– Izuzetno sam ponosan i sretan i čestitam svim našim mještanima 200. rođendan. Ponosan sam i na sadašnjost Gole. Na ovim prekrasnim temeljima koje su napravili naši preci, mi smo stvorili jednu modernu općinu s tradicijskim vrijednostima. Ponosan sam što na ovaj način iskazujemo zahvalnost svim časnim ljudima koji su udarali temelje naše Gole. Budimo ponosni na ove trenutke, ali isto tako po uzoru na naše pretke, njegujmo njihove vrijednosti koje su duboko usađene u temelje naše sredine i ostanimo vjerni našem sloganu “Radi, voli, moli” – rekao je načelnik Općine Gola Stjepan Milinković.

Spomenimo da je uprizoren scenski prikaz doseljenja u Golu u kojem je na slikovit način prikazan tradicionalni život u Goli iz prošlih stoljeća, čuli su se zvuci seoskog života, domaćih životinja i seoskih zanimanja i vidjeli mlaci koji mlate grah.

zatvori