Srijeda, 15. svibnja 2024.

Farmaceuti remizirali s Goricom, 70 minuta igrali s igračem manje

Nogometaši Slaven Belupa u 15. su kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige remizirali s Goricom rezultatom 1:1.

Pogodak za koprivničku momčad postigao je Zirdum u 10. minuti, a Farmaceuti su 70 minuta igrali s igračem manje.

Iz kluba poručuju da je trener Zoran Zekić odlučio na teren od prve minute poslati istih 11 koji su krenuli u protiv Rijeke u prošlom kolu kada je koprivnička momčad slavila rezultatom 2:1 u Koprivnici.

– Ponovno su se nakon ozljeda u kadru našli Zoran Kvržić i Tomislav Božić. Iskusni dvojac čekao je svoju priliku s klupe. U Koprivnici su zbog ozljeda ostali Nikola Jambor, Ivan Sušak i Matthias Fanimo. Naša je momčad izvrsno otvorila susret i nakon nekoliko izglednih situacija povela u 10. minuti. Nakon jednog kornera najviši je bio Zirdum i glavom zakucao za 0:1. Odgovorila je Gorica udarcem iz daljine Kapulice, Čović je bio siguran. U 21. minuti Kocijan je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, te je naša momčad ostala s deset igrača na terenu. Hrabro su se držali naši igrači i odolijevali svim napadima domaćina do sudačke nadoknade prvog poluvremena kada je Vujnović zabio za 1:1 – objašnjavaju u klubu.

Dodaju da je na startu drugog dijela Krstanović imao veliku priliku, no nije bio precizan sa sedam metara.

– Gorica je imala, logično, više loptu u nogama, ali nije uspijevala ozbiljnije zaprijetiti. U 75. Jurić je pokušao glavom nakon jednog prekida. Lopta je otišla iznad grede. Na kraju je utakmica završila rezultatom 1:1, a prava je šteta što smo igrali s igračem manje gotovo cijelu utakmicu – ističu u klubu.

U idućem kolu Slaven će u Koprivnici ugostiti Lokomotivu. Utakmica će se igrati u subotu s početkom u 15 sati.

zatvori