Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Đurđevac daje bespovratna sredstva za razvoj poljoprivrede i turizma, Janči: Male proizvođače želimo potaknuti na daljnju proizvodnju

Grad Đurđevac dodjeljuje potpore male vrijednosti kao bespovratna novčana sredstva za razvoj poljoprivrede i turizma.

Iz đurđevačke Gradske uprave napominju da Grad kontinuirano ulaže u poljoprivredu i u razvoj svojih turističkih sadržaja koji privlače sve više gostiju, a gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči naglasio je kako su prošle godine za istu svrhu zaprimili 70 zahtjeva te je ukupno isplaćeno više od 400.000 kuna.

– Ovim mjerama želimo male proizvođače potaknuti na daljnju proizvodnju te vidimo pozitivne trendove u ovoj grani jer svake godine imamo sve više zahtjeva. U turizmu bilježimo i povećan broj registriranih kušaonica, izletišta, ali i apartmana jer je upravo priroda naše bogatstvo koje u zadnje vrijeme privlači sve veći broj gostiju. Pozivam sve koji još nisu podnijeli zahtjev da iskoriste ove mjere i unaprijede svoju proizvodnju te izgrade dodatne sadržaje uz svoje smještajne kapacitete – rekao je.

Program potpore u poljoprivredi sadrži ukupno 13 mjera, a ciljevi su opstanak poljoprivrednih gospodarstava na području grada, unapređenje i modernizacija poljoprivredne proizvodnje, očuvanje i razvoj ruralnih područja i ruralnih vrijednosti te poticanje gospodarstva na cjelokupnom području grada. Za mjere poticanja razvoja smještajnih kapaciteta i dodatnih sadržaja na OPG-ovima potiče se izgradnja bazena, kupelji, adrenalinskih sadržaja, nabava paintball opreme, opreme za bicikle, peći na pelete i slično. Spomenimo da se potpore dodjeljuju iz proračuna Grada.

Prijava se podnosi na obrascima koji se nalaze na stranicama Grada Đurđevca.

zatvori