Subota, 27. travnja 2024.

Brojnim aktivnostima danas se u središtu grada obilježava Svjetski dan srca, Međunarodni dan starijih osoba i Nacionalni dan hodanja

Povodom obilježavanja Svjetskog dana srca, Međunarodnog dana starijih osoba i Nacionalnog dana hodanja danas će se u središtu Koprivnice odviti brojne aktivnosti.

Naime, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Općom bolnicom Dr. Tomislav Bardek, županijskim Zavodom za hitnu medicinu, Domom zdravlja, Udrugom srčanih bolesnika Srce, Udrugom volontera Rad na dar, Udrugom matice umirovljenika Koprivnica, Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica i Srednjom školom Koprivnica organizira mjerenje tlaka, šećera u krvi, tjelesne težine i opsega struka.

Osim toga, zdravstveni djelatnici će dijeliti edukativne letke i testove za rano otkrivanje raka debelog crijeva te će vježbati i hodati sa sugrađanima i provoditi praktične vježbe reanimacije na lutki.

Dodajmo da će između 10 i 12 sati, kada će se odvijati ove akcije, djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije zainteresirane cijepiti protiv koronavirusa. Za cijepljenje je potrebno predočiti osobnu i zdravstvenu iskaznicu te potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.

zatvori