Nedjelja, 12. svibnja 2024.

Atletičari se s natjecanja u Varaždinu vratili s čak 13 medalja i 15 oborenih osobnih rekorda

S čak 13 medalja i 15 oborenih osobnih rekorda vratili su se natjecatelji Atletskog kluba Koprivnica iz Varaždina.

Naime, tamo je u subotu održano pojedinačno Prvenstvo HALS-a za limače i limačice. Iz Atletskog kluba Koprivnica poručili su da su osvojene jedna zlatna, osam srebrnih i četiri brončane medalje.

– U kategoriji limačica 2013. godište Katja Lazić osvojila je šesto mjesto na 60 metara i treće mjesto u bacanju vortexa postignuvši osobni rekord. Mia Marković je osvojila četvrto mjesto na 60 metara s osobnim rekordom i deveto mjesto u skoku u dalj. Tia Lončarek bila je 14. na 60 metara i peta u bacanju vortexa. Nika Tucković osvojila je 28. mjesto na 60 metara i 21. mjesto u skoku u dalj. Ella Sever uzela je srebro na 300 metara s osobnim rekordom i sedmo mjesto u skoku u dalj – poručili su iz kluba.

Dodali su da je u kategoriji limačica 2012. godište Zara Štefanić osvojila sedmo mjesto u skoku u dalj te srebrnu medalju na 300 metara. U kategoriji limačica 2011. godište Tija Požgaj bila je sedma u skoku u dalj te četvrta na 300 metara. Iva Mikulec osvojila je 13. mjesto na 60 metara s osobnim rekordom te četvrto mjesto u bacanju vortexa, također s osobnim rekordom. Karla Obranović okitila se broncom na 60 metara s osobnim rekordom i srebrom u skoku u vis.

Štafeta limačica na 4×60 metara u sastavu Iva Mikulec, Karla Obranović, Tija Požgaj i Zara Štefanić osvojila srebrnu medalju. Štafeta limačica na 4×60 metara u sastavu Katja Lazić, Tia Lončarek, Mia Marković i Ella Sever osvojila je 10. mjesto.

U kategoriji limača 2013. godište Matej Požgaj s osobnim rekordom osvojio je šesto mjesto na 60 metara te brončanu medalju u bacanju vortexa s osobnim rekordom. Tino Korošec bio je srebrni na 300 metara istrčavši osobni rekord, a osvojio je i peto mjesto u skoku u dalj također s osobnim rekordom. Leni Novak osvojio je broncu na 300 metara istrčavši osobni rekord te srebro u skoku u dalj, također s osobnim rekordom. U kategoriji limača 2012. godište Teo Ištvan osvojio je srebrnu medalju u skoku u dalj te zlato na 300 metara srušivši vlastiti rekord.

Štafeta limača na 4×60 metara u sastavu Leni Novak, Matej Požgaj, Tino Korošec i Teo Ištvan je osvojila je srebro, zaključili su iz kluba.

zatvori