Petak, 26. travnja 2024.

[2. ŽNL] U derbiju kola Rudar odlazi u Vojakovac, Omladinac dočekuje Gošk, nepobjedivi Prugovac gostuje kod Čvrsteca

Pred nama je osmo kolo Druge županijske nogometne lige koje se igra u nedjelju diljem županije.

Sve utakmice igraju se s početkom u 15 sati, osim utakmice u Mokricama Miholečkim koja se igra s početkom u 14 sati, a u kojoj se sastaju Hrvatski bojovnik i Sokol. Riječ je o derbiju donjeg dijela prvenstvene ljestvice u kojem se sastaju domaćini koji su trenutno 12. momčad na ljestvici te gosti koji se nalaze na 10. mjestu. Bojovnik u dosadašnjem dijelu prvenstva ima tek tri upisana boda i to pobjedom u četvrtom kolu kada su na domaćem terenu svladali Graničar iz Novog Virja, dok njihovi nedjeljni gosti na svojem kontu imaju sakupljenih sedam bodova. Sokol je prošlog tjedna pružio dobar otpor favoriziranom Mičetincu izgubivši s 3:2. Ovog tjedna Sokol očekuje puno lakša utakmica no Hrvatski bojovnik uvijek je bio nezgodan protivnik tako da bi nezahvalno bilo favorizirati ijednu momčad.

Derbi kola igra se u Vojakovcu gdje iznimno neugodnim domaćinima dolazi Rudar iz Glogovca. Riječ je o sukobu gostiju koji se trenutno nalaze na drugom mjestu na prvenstvenoj ljestvici i domaćina koji su peti. Viktorija u utakmicu ulazi na krilima prošlotjedne pobjede nad Hrvatskim bojovnikom te s prednošću domaćeg terena. S druge pak strane Rudar je demonstraciju moći pokazao prošle nedjelje pobijedivši Omladinac na domaćem terenu s čak 3:0. Nedjeljnom pobjedom Rudar je pokazao da se s pravom nalazi na drugom mjestu na prvenstvenoj ljestvici te u Vojakovac odlazi kao izrazit favorit.
Ove godine nepobjedivi Prugovac u nedjelju odlazi na gostovanje u Sveti Petar Čvrstec. Domaćini se nalaze na pretposljednjem mjestu na prvenstvenoj ljestvici te bi nedjeljna utakmice trebala biti tek malo jači trening za trenutno vodeću momčad na prvenstvenoj ljestvici.

Omladinac iz Herešina nakon prošlotjednog teškog poraza u Glogovcu u nedjelju na domaćem terenu dočekuje Gošk. Utakmica je to u kojoj domaćini priželjkuju ispiranje gorkog okusa poraza od prošlog tjedna te ponovni povratak na pobjedničke staze.
Mladost iz Koprivničkih Bregi na domaćem terenu dočekuje ove godine iznimno neugodan Mičetinac. Iako su prošle godine bili jedni od glavnih favorita za naslov prvaka lige nedjeljni domaćini ove sezone nikako da se izdignu s donje polovice prvenstvene ljestvice. Teško da će Bregovci i u ovom kolu doći do punog plijena jer im u goste stiže iznimno neugodna momčad koja je ove godine slavila u čak pet susreta te se nalazi na visokom četvrtom mjestu na prvenstvenoj ljestvici.

Najlakši zadatak ovo kolo očekuje Prekodravac koji na domaćem terenu dočekuje Graničar iz Novog Virja. Najlakši zato što nedjeljni gosti nemaju još ni bod te su uvjerljivo najlošija momčad lige. Mogućnost iznenađenja uvijek postoji, no realne šanse da Graničar dođe do prvih bodova izrazito su male.

U posljednjem susretu kola u Torčecu sastaju se domaćin Podravec i Gornja Rijeka. Iako gosti već tri kola uzastopno sakupljaju bodove teško je za očekivati da će nastaviti taj niz ovaj tjedan jer odlaze u goste iznimno jakoj momčadi. Podravec je nakon prošlotjednog poraza od Prugovca pao na šestu poziciju u dosadašnjem dijelu prvenstva, no izrazito je jak protivnik te je jedna od momčadi koja puca na viši gornji dio tablice tako da u ovu utakmicu ulazi kao favorit.


Raspored osmog kola Druge županijske nogometne lige: 

09.10.2022 14:00 Mokrice Miholečke NK Hrvatski bojovnik – NK Sokol
09.10.2022 15:00 Koprivnički Bregi NK Mladost Bregi – NK Mičetinac
09.10.2022 15:00 Ždala NK Prekodravac – NK Graničar (NV)
09.10.2022 15:00 Torčec NK Podravec – NK Gornja Rijeka
09.10.2022 15:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Prugovac
09.10.2022 15:00 Herešin NK Omladinac – NK Gošk
09.10.2022 15:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Rudar (G)

zatvori